nafplio perifereiaΤην Τετάρτη συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου στο χώρο που λειτούργησε η πρώτη Βουλή του Ελληνικού Κράτους, το Βουλευτικό. Μία καθ' όλα συμβολική κίνηση ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις και σε Κόρινθο, Σπάρτη, Καλαμάτα. Σκοπός να αποκεντρωθούν λίγο οι συνεδριάσεις και σε κάθε μία από αυτή να συζητηθούν και θέματα που αφορούν στην κάθε περιοχή πιο αναλυτικά, όπως έγινε και στην συνεδρίαση στο Ναύπλιο που συζητήθηκαν τα έργα που γίνονται στην Αργολίδα.
Και ενώ κανείς θα περίμενε να δει το Δήμαρχο της πόλης ή έστω κάποιον εκπρόσωπό του να παρίσταται στην συνεδρίαση και να απευθύνει δυο λόγια, δεν παρέστη κανένας παρά μόνο εκπρόσωποι του Δήμου Ερμιονίδας, που βρέθηκαν στη συνεδρίαση για θέμα σχετικό με την αποκατάσταση της χωματερής στα Δίδυμα.


Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν ή οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής απαξιώνουν το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου ή πρόκειται για αμέλεια... Αν συμβαίνει το δεύτερο πάει και έρχεται, αν συμβαίνει όμως το πρώτο, τότε δυστυχώς, δεν είναι καλά τα πράγματα.... Οι βαθμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να συνεργάζονται και να σέβονται ο ένας τον άλλο, ανεξάρτητα προσώπων. Πρόκειται για θεσμούς και μιλάμε για αιρετούς και όχι διορισμένους.. Αυτό σημαίνει πολλά.
Ας ελπίσουμε στις άλλες πόλεις να μην συμβεί το ίδιο.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια