orivasiaΚάθε χρόνο σχεδόν έχουμε άσχημα περιστατικά με ορειβάτες, περιπατητές, φαν των extreme sports. Τελευταίο τραγικό παράδειγμα ο θάνατος του 9ου χρονου στο φαράγγι του Βουραϊκού. Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο,μπροστά στην τραγωδία για τους γονείς και συγγενείς του παιδιού.

Και στην Αρκαδία όμως είχαμε ένα αντίστοιχο περιστατικό, ευτυχώς χωρίς άσχημη κατάληξη.
Ένας περιπατητής στο φαράγγι του Λούλουγκα στην Βόρεια Κυνουρία υπέστη θερμοπληξία και κατέρρευσε σε δύσβατη περιοχή. Ευτυχώς κατάφερε πριν πέσει σε κώμα να ειδοποιήσει τους άλλους περιπατητές, από τους οποίους είχε αποσχιστεί, ότι δεν είναι καλά και έτσι σώθηκε και μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Συμβάντα σαν και αυτά πρέπει να προβληματίσουν όλους όσοι ασχολούνται με τέτοιες δραστηριότητες. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την ενασχόλησή του με ό,τι του προσφέρει χαρά, αλλά η υπερεκτίμηση των δυνάμεων και κυρίως η απουσία προσοχής σε μικρά παιδιά είναι καταστροφική. Στον καθένα μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα, αλλά θα πρέπει πάντα να είμαστε μαζί με άλλους σε τέτοιες δραστηριότητες και να αφήνουμε τους κατάλληλα εκπαιδευμένους να μας οδηγούν και να έχουν την όλη ευθύνη και κάτι τελευταίο. Όπου υπάρχει επικινδυνότητα και έχουν συμβεί ατυχήματα καλό θα είναι να γίνεται ενημέρωση εκ των προτέρων στους συμμετέχοντες σε αυτές τις δραστηριότητες. Η γνώση είναι απαραίτητη.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια