arniΤις μέρες του Πάσχα τα χωριά της Αρκαδίας "βούλιαξαν" από κόσμο. Λόγω οικονομικών δυσκολιών, αλλά και επειδή το Πάσχα στο χωριό, αποτελεί ελληνική παράδοση που δεν χάνεται, οι κάτοικοι των πόλεων επέστρεψαν στα χωριά τους και όσοι ίσως δεν διαθέτουν χωριό, όλο και σε κάποιο χωριό φίλου, συγγενή, κουμπάρου βρέθηκαν για να περάσουν τις Άγιες Μέρες και να χαρούν και τη φύση. Μπορεί ο καιρός να μας τα χάλασε, αλλά είμαστε στον τελευταίο μήνα της Άνοιξης και η φύση είναι πανέμορφη, όπως και η Αρκαδία μας.


Θέλουμε να πιστεύουμε πως η αύξηση των επισκεπτών είχε θετικό πρόσημο και για τα καταστήματα τόσο της Τρίπολης όσο και άλλων περιοχών της Αρκαδίας, ενώ και τα μικρά μαγαζιά στα χωριά κινήθηκαν, αναμένοντας πλέον την καλοκαιρινή περίοδο.
Το πιο ευχάριστο πάντως είναι πως τα χωριά γέμισαν παιδικές φωνές και η σιωπή του χειμώνα και της ερημιάς εξαφανίστηκε.
Ευτυχώς που υπάρχουν όμως και αυτοί που μένουν μόνιμα σε όλα τα χωριά της Αρκαδίας και "φυλάνε Θερμοπύλες", γιατί φανταστείτε να μην υπήρχαν...
Παρόλα αυτά κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν ακόμα περισσότερο την ελληνική ύπαιθρο με την πολιτική που ακολουθούν... Ας σκεφτούν λίγο καλύτερα τι πάνε να κάνουν και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε όλη την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο σε αυτούς που μένουν στα χωριά.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια