perivallon 1Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην περιοχή της Τρίπολης. Εκδηλώσεις από το Δήμο αλλά και από διάφορους φορείς της πόλης, που είτε έχουν σχέση με την οικολογία είτε όχι. Εκδηλώσεις για την ανακύκλωση, για την κομποστοποίηση, εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν καθαρισμούς διάφορων χώρων, όπως άλση, πάρκα, εκδηλώσεις στις οποίες εθελοντές θα βάψουν και θα καλλωπίσουν διάφορα κτίρια.
Εκδηλώσεις γίνονται και σε άλλες περιοχές της Αρκαδίας που αφορούν κυρίως σε καθαρισμούς παραλιών και δασών ή άλλων χώρων αναψυχής.


Πολύ θετικά όλα αυτά και δείχνει ότι πολλοί φορείς είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον και την προστασία του. Και σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό.
Εκείνο όμως που πρέπει να κριτικάρουμε και το έχουμε αναφέρει από την στήλη και με αφορμή άλλες εκδηλώσεις, είναι πως πολλές από τις προγραμματισμένες δράσεις συμπίπτουν χρονικά. Άρα αυτό σημαίνει πως κάποιοι δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε όλες αυτές τις δράσεις. Θα πει κανείς βέβαια, πως μπορεί να γίνει επιλογή. Σίγουρα, αλλά με αυτόν τον τρόπο σε κάθε εκδήλωση θα είναι μόνο τα μέλη του κάθε φορέα που διοργανώνει την εκδήλωση και όχι οι πολίτες. Θα μπορούσαν λοιπόν οι εκδηλώσεις να γίνουν και άλλες μέρες και όχι, όλες την Κυριακή. Το περιβάλλον θέλει προσοχή όλο το χρόνο και όχι μόνο μία ημέρα.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια