Gove Brexit New flagΤο αποτέλεσμα της απόφασης του λαού της Μεγάλης Βρετανίας στο δημοψήφισμα θα φανεί το επόμενο διάστημα. Οι αρχικές εκτιμήσεις για τις συνέπειες της εξόδους της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούμε πως δεν είναι ψύχραιμες. Ίσως είναι πιο δύσκολα τα πράγματα τόσο για τους κατοίκους της χώρας, όσο και για τις άλλες χώρες και κυρίως για τη χώρα μας, μπορεί όμως να είναι και πιο εύκολα.
Για τους πιο ψύχραιμους το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν προδιαγεγραμμένο και δεν θεωρούμε ότι θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη αλλά θα έπρεπε να το περιμένουν τουλάχιστον οι περισσότεροι.


Η Μεγάλη Βρετανία άλλωστε θεωρούσε πάντα πως είναι διαφορετική χώρα από τις υπόλοιπες της Ευρώπης και αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι διατήρησε το εθνικό της νόμισμα. Και όταν μία χώρα έχει βλέψεις πρωτοκαθεδρίας σίγουρα δεν μπορεί να ανεχθεί χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία να κάνουν ό,τι θέλουν.
Το βασικότερο όλων πάντως είναι να προβληματιστούν επιτέλους οι ηγέτες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί μπορεί τους Έλληνες να μας κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά μην αποκλείει κανείς ντόμινο εξόδου από την ένωση από άλλες χώρες και ήδη τα καμπανάκια έχουν χτυπήσει (πχ Ολλανδία).

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια