καφενιοΟι κάτοικοι χωριού στον τέως δήμο Κλείτορος στη Γορτυνία αποφάσισαν να κηρύξουν "εμπάργκο" στα δύο καφενεία που λειτουργούν στον τόπο τους.
Και αυτό γιατί λειτούργησε, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η "συντεχνία" και οι ιδιοκτήτες των καφενείων αύξησαν τον καφέ από 0,80 λεπτά σε ένα ευρώ και την μπύρα από 1 ευρώ σε 1,5 ευρώ.

Οι κάτοικοι θέλοντας να αντιδράσουν στην αύξηση αυτή, αφού μιλάμε για συνταξιούχους κατά κύριο λόγο ανθρώπους, έχουν να πατήσουν πόδι στα δύο καφενεία εδώ και αρκετό καιρό. Κάθονται στην πλατεία του χωριού, λένε τα νέα, αλλά δεν πάνε στο εσωτερικό των καφενείων ούτε για καφέ, ούτε για χαρτάκι, ούτε για τίποτα. Το περίεργο είναι πως όλοι οι κάτοικοι συμφώνησαν και δεν σπάει κανένας το "εμπάργκο" με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των καφενείων να έχουν προβληματιστεί, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι. Αν αυτό συμβεί το Χειμώνα που δεν θα μπορούν να καθίσουν οι κάτοικοι έξω λόγω καιρού αυτό δεν το ξέρουμε.. Πάντως "λαός ενωμένος ποτέ νικημένος" και αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη τους, όχι μόνο οι ιδιοκτήτες των εν λόγω καφενείων, που είδαν το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής αλλά και άλλοι που παίρνουν αποφάσεις και ρυθμίζουν τις τύχες των πολιτών.... Βέβαια από την άλλη καλό είναι να στηρίζονται οι τοπικές επιχειρήσεις και εν προκειμένω τα καφενεία στα χωριά, αφού χωρίς αυτά δεν υπάρχει και ζωή και επικρατεί βουβαμάρα και νέκρα και το έχουμε διαπιστώσει σε άλλες περιοχές της Αρκαδίας που δεν υπάρχει καφενείο.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια