13062422 10209335654218427 6754859373403500514 n 1Το Σάββατο του Λαζάρου είναι μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθόδοξου Εκκλησίας μας και θεωρείται η «πρώτη γεύση» της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μέρα νίκης της ζωής επί του θανάτου.

Μέρα χαράς που προοικονομεί τη χαρμολύπη της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως που ακολουθεί.

Η ανάσταση του Λαζάρου είναι μια γιορτή ιδιαίτερα προσφιλής στον Ελληνικό λαό.

Από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη πολλά έθιμα τιμούν την λαμπρή αυτή μέρα.

Για χάρη του Λάζαρου λοιπόν σήμερα 23 Απριλίου 2016 τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως εκκλησιάστηκαν στον Μητροπολιτικό μας Ναό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έψαλα τα κάλαντα του Λαζάρου στον εντός του Ιερού Ναού και απήγγειλαν σχετικά ποιήματα με την εορτή της εγέρσεως του αγίου Λαζάρου, προϊδεάζοντας μας για την Ανάσταση του Κυρίου.

«Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια,
ήρθε η Κυριακή που τρων’ τα ψάρια

Πού ήσουν Λάζαρε; Πού ήσουν κρυμμένος;
Κάτω στους νεκρούς, σαν πεθαμένος.

ήρθε ο χριστός κι ξύπνησε με

κι από το μνήμα μου εσήκωσε με.......»

Επίσης στο εκκλησίασμα, μοιράστηκαν τα νηστήσιμα κουλουράκια από τα χεράκια των μικρών μαθητών μας, που τα ονομάζουν «Λαζαράκια», με την ευχή να πορευτούμε με ταπεινότητα κι με αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας, στην Ανάσταση του Κυρίου.

Στη συνέχεια η κατηχητική μας ομάδα προσκεκλημένη του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας «η Ρούμελη», έψαλε τα κάλαντα του Λαζάρου μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο της πλατείας Πετρινού Τριπόλεως αναβιώνοντας το έθιμο από τον τόπο τους.

Με το καλό το Πάσχα

Η κατηχητική ομάδα.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια