monikleivokas

Στην παλαίφατη Ιερά Μονή Παναγίας Κλειβωκάς Κοντοβαζαίνης Γορτυνίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας ενθρόνισε την Παρασκευή 6.05.2016 εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και ημέρα πανηγύρεως της Μονής, τη νέα Καθηγουμένη της Γερόντισσα Σεραφειμία Μοναχή, προερχομένη από τον ορθόδοξο Βορρά. Σήμερα στη Μονή εγκαταβιώνουν τρεις Μοναχές, όλες με ανώτατη μόρφωση.
Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος κ.Ιερεμίας απένειμε την ευαρέσκεια της Μητροπόλεως, στον δημοσιογράφο Κων/νο Π. Καλύβα, εκδότη επί 46 χρόνια της ιστορικής εφημερίδος «Γορτυνία», επιδόσας σε αυτόν βαρύτιμη μεγάλη εικόνα της Παναγιάς.

Για την 46χρονη δημοσιογραφική πορεία του κ. Καλύβα, αλλά και την μεγάλη του προσφορά στη Γορτυνία και στην Ορθοδοξία, μίλησε διεξοδικά ο Πρωτοσύγγελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης. Σημειώνεται ότι ο κ. Καλύβας αναδείχτηκε κορυφαίος δημοσιογράφος για το 2015, λαβών το περασμένο Ιανουάριο το βραβείο προαγωγής Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Αθανασίου Μπότση, δια χειρός Προέδρου Δημοκρατίας.
Σε ομιλία του μετά ο κ. Καλύβας ως Πρόεδρος της Μοναστηριακής Επιτροπής της Μονής, έως που ανέλαβε η νέα Αδελφότητά της, αναφέρθηκε επιγραμματικά στην μακραίονη ιστορία της Παλαιάς Μονής, που ξεκινά από τον 5ο-6ο αιώνα και κατά την παράδοση κάηκε και καταστράφηκε από τους Τούρκους. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, θεωρούμενη ως μια εκ των 70 του Αποστόλου Λουκά ευρέθη το 1870, εντός αποκρήμνου βράχου, όπου αργότερα εκεί χτίστηκε το καθολικό της νέας Μονής, δικαίως αποκαλούμενο ως το «Μετέωρο της Γορτυνίας». Ανέφερε ακόμη ότι από τη Μοναστηριακή Επιτροπή με Οικονόμο της Μονής τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρ. Γούτσο συνετελέσθησαν τα τελευταία χρόνια πλείστα έργα, όπως το νέο Αρχονταρίκι, ο Ανελκυστήρας, η Αγιογράφηση του Ναού, η μεγάλη πλατεία έμπροσθεν της Μονής, η διαπλάτυνση του δρόμου κ.α. Τέλος ο κ. Καλύβας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την προσγενομένη τιμή, αλλά και την προσφορά της Ιεράς εικόνας της Μεγαλόχαρης.
Στο φετινό εορτασμό προσήλθαν εκατοντάδες προσκυνητές από όλη την Πελοπόννησο. Στο τέλος παρετέθη πλούσια Μοναστηριακή Τράπεζα.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια