analipsi 1Με ευλάβεια , συγκίνηση και λαμπρότητα υποδέχτηκαν την ιερή εικόνα της Αναλήψεως, ο ιερός κλήρος .οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής, Δημοτικής και Τοπικής αρχής ,ο Πολιτιστικός σύλλογος και ο ευσεβής λαός στον ομώνυμο ιερό ναό στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου παραμονή της μεγάλης εορτής της Αναλήψεως. Ύστερα από μία σύντομη δέηση στην είσοδο του χωριού ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον ιερό ναό υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου Τρίπολης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία από τους σεβαστούς ιερείς π. Γεώργιο Δημογέροντα , π. Λάμπρο Αποστολόπουλο ,π. Πέτρο Δημάκο και τους εξαιρετικούς ψάλτες κ. Γιάννη Στάυρου και Ηρακλή Μπέζο. Ακολούθησε Εορταστική εκδήλωση έξω από τον Ιερό Ναό με φαγητό , ποτό και ζωντανή μουσική.

Την Πέμπτη το πρωί , Εορτή της Αναλήψεως εψάλλει ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία με τη συμμετοχή των ιερέων π. Γεώργιου Δημογέροντα , π. Λάμπρου Αποστολόπουλου και π. Αριστείδη Σκόρδου. Κατόπιν στο προαύλιο του Ναού οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν παραδοσιακά γλυκίσματα απο τις γυναίκες του χωριού.
Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες στους συγχωριανούς μας δωρητές τον κ. Μηνά Καρύδη και την κα. Μαρία Φιλιπποπουλου που με πίστη, ευλάβεια και αγάπη προσέφεραν την Ιερή Εικόνα (πιστό αντίγραφο της εικόνας που εκλάπη) το οποίο θα παραμείνει πλέον στην Εκκλησία μας για να μας προστατέυει , να μας χαρίζει δύναμη ,ευλογία ,βοήθεια ίαση στην ψυχή και στο σώμα. Θερμά να ευχαριστήσουμε όλους όσους τίμησαν το χωριό μας και μοιραστήκαν μαζί με εμάς τα δυνατά συναισθήματα χαράς και συγκίνησης που πλημμύρισαν τις ψυχές μας. Εκ του Πολιτιστικού Συλλόγου

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια