Dionyssis Mallouhos 5 2014O γνωστός πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος, Αρκαδικής καταγωγής (ο πατέρας του από Δημητσάνα και η μητέρα του από Τρίπολη),
ανέλαβε επικεφαλής του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας .
Συγκεκριμένα από τις 26 Φεβρουαρίου 2016, ορίστηκε με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ, Συντονιστής του Τρίτου Προγράμματος.
Η ως τώρα θητεία του στην ΕΡΤ είναι πολύχρονη μέσα από την παραγωγή και παρουσίαση
επιτυχημένων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών
και προγραμμάτων,
παράλληλα με την αξιόλογη πορεία του στον καλλιτεχνικό και μουσικό εκπαιδευτικό χώρο εντός κι εκτός Αθηνών.

Διονύσης Μαλλούχος Βιογραφικό

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο με τη Θάλεια Μπαχά. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, απ΄ όπου και πήρε Δίπλωμα το 1987, στην τάξη του Γιώργου Αρβανιτάκη. Με την υποστήριξη των ιδρυμάτων «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και «Μπάκαλα» μελετά κοντά στους Μarta Gulyas και Istvan Gulyas, στην Ακαδημία «Ferenc Liszt» της Βουδαπέστης (1988-91).
Έχει εμφανισθεί στις σημαντικότερες αθηναϊκές αίθουσες, σε πολυάριθμα Φεστιβάλ (Πεντέλης, Κερκύρας, Ηρακλείου Κρήτης, Σάμου, Σύρου, Τήνου, Νάξου, Αίγινας, Πάτμου, Kορώνης, Μάνης, MuSifanto Σίφνου κ.α.), στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Καλαμάτα και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στο Μόντε Κάρλο, τη Γερμανία (Βερολίνο), τις Η.Π.Α. (Νέα Υόρκη, Ατλάντα, Nashville, πανεπιστήμια Princeton, Rutgers, Indianapolis), την Abuja της Νιγηρίας, στο Φεστιβάλ της Bevagna και στη "Villa Reale" της Monza στην Ιταλία, στη Βουδαπέστη, το Εstergom και άλλες πόλεις της Ουγγαρίας, κ.α., σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου.
Εχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών, την Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα Εγχόρδων “Franz Liszt” της Ουγγαρίας (Ηρώδειο, Φεστιβάλ Αθηνών ΄93).
Η δισκογραφική του παραγωγή περιλαμβάνει ποικιλία έργων για σόλο πιάνο και μουσικής δωματίου, Ελλήνων και ξένων συνθετών, στις εταιρείες ΕΜΙ, SONY, Subways Music, IRIDA Classical και UTOPIA-Mικρή Άρκτος.
Υπήρξε επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Φραγκίσκης Καρόρη στην τηλεόραση της ΕΤ-1, ως σεναριογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών μουσικών εκπομπών με έμφαση στον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, σε σχέση με τα παιδιά και τους νέους [«Ο Κόσμος της Μουσικής», Διεθνείς Μουσικοί Διαγωνισμοί, το «Παιχνίδι του μαύρου και του άσπρου» (1984-92), «Νέα και Νότες» (1994-95)].
Από τον Απρίλιο του 2003 παρουσιάζει καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ («Όλα τα Πρωινά του Τρίτου», πρωινή ζωντανή ζώνη). Από τις 26 Φεβρουαρίου 2016, ορίστηκε με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ, Συντονιστής του Τρίτου Προγράμματος.
Με τριακονταετή πείρα στη διδασκαλία του πιάνου, είναι σήμερα καθηγητής στο Αττικό Ωδείο και συντονιστής του μετεκπαιδευτικού σεμιναριακού κύκλου «Πιάνο Χωρίς Σύνορα». Παράλληλα, δίνει masterclasses στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τη Σίφνο, τη Νάουσα, το Ηράκλειο Κρήτης και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και Ωδεία.
Από το 2007 ως το 2015 δίδαξε "Αγωγή της Μουσικής" στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και από το 2009 ως το 2015 διετέλεσε διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του Ε.Μ.Πολυτεχνείου.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια