Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 09.04.2014 σε μια σεμνή εκδήλωση-αγιασμό η έναρξη της λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Διαβολιτσίου στο νέο ανακαινισμένο χώρο.

HGFKΩς γνωστό το κτίριο, το οποίο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Οιχαλίας, παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου. Ο δε ξενοδοχειακός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αποτελεί δωρεά της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος, ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ.Φίλιππος Μπάμης, ο Διευθυντής του ΚΥ Μελιγαλά κ.Γεώργιος Αργυρόπουλος, η Διοικητική Διευθύντρια της Ν.Μ.Καλαμάτας κ.Γεωργία Λιακέα, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Οιχαλίας, στελέχη του Νοσοκομείου και πλήθος κόσμου.

 

Σημειώνεται ότι μετά τον αγιασμό λόγο πήρε ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης ο οποίος εξέφρασε τι θερμές του ευχαριστίες τόσο στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου όσο και στην Διοίκηση και τα στελέχη του Γ.Ν.Μεσσηνίας.

 

Στη συνέχεια ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος απεύθυνε τον κάτωθι χαιρετισμό:

 

« Φίλες και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση παρευρίσκομαι σήμερα εδώ, σ’ αυτή τη σεμνή εκδήλωση, προκειμένου να θέσουμε την έναρξη λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Διαβολιτσίου σε ένα νέο και ανακαινισμένο χώρο με τον πλέον σύγχρονο και κατάλληλο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

 

Είμαστε εδώ όμως και για έναν ακόμα λόγο.

Προκειμένου να εκφράσουμε δημόσια - ως Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας- τις βαθιές μας ευχαριστίες και την μεγάλη μας ευγνωμοσύνη απέναντι σ’ ένα ακόμη έργο Αγάπης και Αλληλεγγύης, απέναντι σε μια ακόμη Πράξη Ανθρωπιάς που προέρχεται από την ίδια μεγάλη οικογένεια που γέννησε αυτός εδώ ο τόπος.

 

Και αναφέρομαι φυσικά στην οικογένεια του αείμνηστου Κωνσταντακόπουλου, στην οικογένεια του αείμνηστου Καπετάνιου, που ανέλαβε την συνολική δαπάνη της ριζικής και ουσιαστικής ανακαίνισης του περιφερειακού ιατρείου και έτσι έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας αυτό το όμορφο στολίδι.

Για αυτή λοιπόν τη δωρεά της οικογένειας αλλά και για άλλες που έχουν λάβει χώρα κατά το παρελθόν προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας στο τόπο μας, νοιώθω το χρέος για ακόμη μια φορά να εκφράσω ένα μεγάλο-μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 

Ενδεικτικά σας θυμίζω ότι εάν έχουμε σήμερα Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (το μοναδικό νοσοκομείο σε περιφερειακό επίπεδο που διαθέτει τέτοιο εργαστήριο) αυτό οφείλεται στις δύο μεγάλες οικογένειες τις Μεσσηνίας: τις οικογένειες Κωνσταντακόπουλου και Καρέλια.

Το μεγάλο έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που ξεκινά τους επόμενους 2 μήνες οφείλεται γιατί ο Αχιλλέας ο Κωνσταντακόπουλος πριν από 2 χρόνια ανέλαβε την δαπάνη της σύνταξης της μελέτης περίπου 90.000€.

JKDTUΦίλες και φίλοι, θέλω όμως να σταθώ και σε ένα ακόμη σημείο που εκτιμώ ότι έχει την δικιά του ξεχωριστή σημασία.

 

Αυτό το όμορφο περιφερειακό ιατρείο είναι και το αποτέλεσμα μιας βαθιάς και ουσιαστικής συνεργασίας που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Νοσοκομείου Καλαμάτας και της Δημοτικής αρχής. Η απόφαση του Δημοτικού συμβούλιου να παραχωρήσει δωρεάν της χρήση του κτιρίου για λειτουργία ιατρείου αποτελεί πράξη αξίας συγχαρητήριων. Επιβεβαιώνεται λοιπόν για ακόμη μια φόρα αυτό που λέμε συνέχεια ότι και στο τομέα της υγείας μόνο με όρους συνεργασίας και συνέργειας μπορούμε να ελπίζουμε, μπορούμε να αισιοδοξούμε. Γι’αυτή λοιπόν τη δημιουργική σχέση συνεργασίας θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Οιχαλίας κύριο Φίλιππο Μπάμη και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Κλείνοντας θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες και στους αγαπητούς συνεργάτες μου και αναφέρομαι ειδικότερα τόσο στο Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά κ.Γιώργο Αργυρόπουλο και στο προσωπικό αυτής της δομής, όσο και στην Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας που συνέβαλε τα μέγιστα στην υλοποίηση αυτού του έργου. Ειδικότερα θέλω να ευχαριστήσω την μηχανικό μας κ.Σοφία Κορακοβούνη η οποία κατάγεται από αυτό το χωριό και είναι αυτή από την οποία ξεκίνησε η ιδέα για το όμορφο στολίδι που εγκαινιάζουμε σήμερα.

 

Όπως επίσης θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω θερμά και τον αγαπητό φίλο κ.Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, ο οποίος παρακολουθούσε σε καθημερινή βάση την πορεία των εργασιών του περιφερειακού ιατρείου.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: