Φύση τουρισμός

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και παρουσία αρκετού κόσμου παρουσιάστηκε σήμερα 13 Μαΐου 2013, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης το βιβλίο που εξέδωσε η Ιερά Μονή Γοεργοεπηκόου Νεστάνης με τίτλο: «Αίνος και Δοξολογία των Νεομαρτύρων της Αρκαδίας ».b.k-12

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και σε αυτήν παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο Δήμαρχος Τρίπολης κος Ιωάννης Σμυρνιώτης, οι αντιδήμαρχοι Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Ταλούμης και κ. Σάββας Σαββάκης και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Τρίπολης κ. Χριστίνα Ζαμπαθά.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με ευλογία εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας  και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και με εισαγωγικό λόγο από τον συντονιστή της εκδήλωσης κ. Ηλία Χαλκιά, φιλόλογο.b.k-16

Ακολούθησε το κύριο μέρος της παρουσίασης του βιβλίου για το εκδήλωσης το οποίο μίλησαν οι:

Μαρία Μαντούβαλου, σνσπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών,

Χαράλαμπος Μπαμπούνης, Αναπλ. Καθηγητής της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γεώργιος Νικολάου, επίκουρος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο

Γεώργιος Ζαχαρόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου.

Η έκδοση έγινε ενθουσιωδώς δεκτή από τους παρευρισκομένους οι οποίοι θαύμασαν την ποιότητα και την αρτιότητα ενός βιβλίου που μέχρι σήμερα έλειπε από την Αρκαδική βιβλιογραφία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομο λόγο του Σεβ. Ποιμενάρχη μας ο οποίος μίλησε για το φαινόμενο των νεομαρτύρων και εστίασε στους Πολιούχους της Τρίπολης 'Αγιους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=tyU_AZyMkZ8&feature=youtu.be

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: