Φύση τουρισμός

Με μοναδικό τρόπο εορτάστηκε και φέτος το Πάσχα στο Λεωνίδιο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή< η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα χιλιάδες φωτισμένα νεραντζάκια που τοποθέτησαν οι φορείς του Λεωνιδίου στους δρόμους και τα σοκάκια της γραφικής κωμόπολης εντυπωσίασαν τους πιστούς που παρακολούθησαν την περιφορά των επιταφίων.

Το Μεγάλο Σάββατο οι δρόμοι και οι πλατείες γέμισαν με μικρά αερόστατα που όταν νύχτωσε μετατράπηκαν σε καλαίσθητα φαναράκια, ενώ η στιγμή της Ανάστασης προσέφερε ένα φαντασμαγορικό θέαμα στους ντόπιους και τους χιλιάδες επισκέπτες όταν αμέτρητα αερόστατα ελευθερώθηκαν στον ουρανό συνοδευόμενα από πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί, ο Δήμος προσέφερε νόστιμους μεζέδες και άφθονο κρασί στους δημότες και τους επισκέπτες στον κήπο πίσω από το Δημαρχείο, και το απόγευμα στην πλατεία 25ης Μαρτίου τελέστηκε η Γιορτή της Αγάπης όπου αναγνώστηκε το Ευαγγέλιο στην τσακώνικη διάλεκτο, και ακολούθησε χορός με την συμμετοχή της χορευτικής ομάδας Λεωνιδίου. Την γιορτή τίμησε με την παρουσία του και ο υπουργός Υγείας κος Ανδρέας Λυκουρέντζος. Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν:

Περιφορά των Επιταφίων

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yHZMi83QQQM

Η Ανάσταση

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RTf0_3tCDTM

Η Αγάπη

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OtzHzx0DTfI

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: