Φύση τουρισμός

 

 

Το πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε Β.Ε.Π.Ε. και τα κίνητρα και τα πλεονεκτήματα εγκατάστασης επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ Τρίπολης παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τον Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, στη διάρκεια του χαιρετισμού επεσήμανε τα κίνητρα που δίνει το πρόγραμμα για την εγκατάσταση των επιχειρήσεων σε ΒΙ.ΠΕ ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προοπτικές ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης, που βρίσκεται προ των πυλών με την στενή συνεργασία του Δήμου Μεγαλόπολης.

Ο κ. Λουκάς Σπηλιώπουλος, Στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα»  και τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής.

Το πρόγραμμα στοχεύει:

  • Στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας  μέσα από τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας για τις επιχειρήσεις που θα μετεγκατασταθούν σε οργανωμένους χώρους υποδοχής επενδύσεων (ΒΕΠΕ & Επιχειρηματικά Πάρκα)
  • Στη συνδρομή στην προστασία του περιβάλλοντος
  • Στην αντιμετώπιση των οχλήσεων που δημιουργούν και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες  μεταποιητικές επιχειρήσεις
ü  Εντός αστικού ιστού

ü  Σε ακατάλληλες περιοχές

ü  Σε περιοχές που επιβάλλεται η απομάκρυνσή τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 75 παράγραφος 1 του Ν. 3982/2011

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο  κ. Ανδρέας Καρακούσης, Χημικός- Σύμβουλος Πωλήσεων της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.  Ο κ. Καρακούσης  αφού έκανε  μία εκτενή παρουσίαση των στόχων της  ΕΤΒΑ, αναφέρθηκε στα Κίνητρα Εγκατάστασης στη ΒΙΠΕ Τρίπολης όπως: Χρηματοδοτικά προϊόντα, Μακροπρόθεσμο δάνειο, με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, Απαλλαγή από Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτου,  στις άρτια διαμορφωμένες υποδομές και δίκτυα και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ΒΙΠΕ (Απαλλαγή από άδειες – έγγραφα και Χωροταξική συμβατότητα).

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης έγινε ανοιχτή συζήτηση με τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

 

Ηλεκτρονική πληροφόρηση

  • ΥΠΟΙΑΝ www.ypoian.gr
  • Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας www.ggb.gr
  • ΕΥΔ/ΕΠΑΕ www.antagonistikotita.gr
  • Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 -2013 www.espa.gr και www.ependyseis.gr/mis 
  • ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr
  • Διαδικτυακοί τόποι των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ και των συνεργαζομένων με τον ΕΦΕΠΑΕ Συνεταιριστικών Τραπεζών και Αναπτυξιακών Φορέων, όπως περιγράφονται λεπτομερώς στο παράρτημα του Οδηγού του Προγράμματος.
 

 

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Π.Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ,                                                  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: