Φύση τουρισμός

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για την ανεργία στις περιφέρειες της ΕΕ, η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας είναι η πέμπτη περιφέρεια της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (της τάξεως του 29,9%) και η πρώτη στην ΕΕ στην ανεργία των νέων, 15 έως 24 ετών, με ποσοστό 72,5%.

 

Τα στοιχεία της Eurostat έδειξε ακόμα πως μέσα στις δέκα ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους νέους κατατάσσονται η Πελοπόννησος με ποσοστό 61,4%, η Ήπειρος (60,5%), η Κεντρική Μακεδονία (60,4%) και η Στερεά Ελλάδα (59,1%).

 

anergioa

 

 

Επίσης μέσα στις δέκα ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους άνδρες κατατάσσονται η Δυτική Μακεδονία (25,1%) και η Αττική (24%).

 

Όσον αφορά την ανεργία των γυναικών στα δέκα υψηλότερα ποσοστά της ΕΕ, κατατάσσονται η Δυτική Μακεδονία, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία (30,5%).

 

Τέλος τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνες γύρω από τη μακροχρόνια ανεργία έδειξαν πως στα δέκα υψηλότερα ποσοστά της ΕΕ καταγράφονται η Πελοπόννησος με 68,6% και το Βόρειο Αιγαίο με 67,3%.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: