Φύση τουρισμός

Ο διατροφολόγος, κ.Μπερτζελέτος, μας μίλησε για την διατροφή και τον ρόλο που διαδραματίζει στην καθημερινότητα μας, αλλά και πιο συγκεκριμένα σε περιόδους όπως οι σχολικές εξετάσεις που ο οργανισμός βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση.

 

Κατά πόσο λοιπόν η διατροφή μπορεί να επηρεάσει είτε θετικά είτε αρνητικά την επίδοση των μαθητών στις εξετάσεις;

 

Ο κ. Μπερτζελέτος τόνισε πως οι γονείς δεν πρέπει να αγχώνονται και να αλλάζουν την διατροφή των παιδιών ξαφνικά τον μήνα των εξετάσεων. Είναι σημαντικό να ακολουθείται σωστή διατροφή καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς προκειμένου τα παιδιά να έχουν μέσω της διατροφής την απαραίτητη για το διάβασμα ενέργεια και οξυδέρκεια.

 

Διατροφικη πυραμ

 

Στην συνέχεια τόνισε την σπουδαιότητα του να τρώνε τα παιδιά μαγειρεμένο στο σπίτι φαγητό και όχι το λεγόμενο ‘’πλαστικό φαγητό’’ που βρίσκουν στα fastfood, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν προβλήματα με στομαχικές διαταραχές ακόμα και με τροφικές δηλητηριάσεις. Επιπλέον το σπιτικό φαγητό πρέπει αυτή την περίοδο να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται, χωρίς πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά, τα οποία επεξεργάζονται από το στομάχι με αργό ρυθμό και δημιουργούν ένα αίσθημα κόπωσης στον οργανισμό (καθώς η διαδικασία της πέψης διαρκεί πολύ περισσότερο).

 

q

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με την επιλογή κάποιων μαθητών να πίνουν πολλούς καφέδες προκειμένου να κρατήσουν σε εγρήγορση τον οργανισμό τους, ο διατροφολόγος τόνισε πως είναι προτιμότερο να επιλέγουν ένα παγωμένο τσάι, το οποίο προάγει την ενυδάτωση του οργανισμού, ενώ η καφεΐνη που περιέχει απελευθερώνεται σταδιακά στον οργανισμό και η δράση της διαρκεί περισσότερο.

 

Μπερτζελε

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: