Φύση τουρισμός

 

 

Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης παρουσίασε ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης  κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με κοινωνικούς λειτουργούς άλλων χωρών η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου Τρίπολης.

 

SAM_2778

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής όπως και η ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης για τις δομές κοινωνικής πολιτικής που έχει αναπτύξει .

 

Οι κοινωνικοί λειτουργοί που επισκέφθηκαν το Δήμαρχο είναι από τις χώρες Εσθονία, Φιλανδία , Τουρκία , Νορβηγία ,Βραζιλία και φιλοξενούνται από το τοπικό τμήμα Αρκαδίας- Λακωνίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας με Πρόεδρο την κ. Γιάννα Μπαλή .

SAM_2787

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επεσήμανε:

‘’Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, ένας Δήμος έχει χρέος και καθήκον να επικεντρωθεί στις σοβαρές ανάγκες των δημοτών του και να καταπιαστεί με τις κοινωνικές πτυχές μιας σύγχρονης πόλης.

 

 

Με σκοπό την κοινωνική συνοχή και την προάσπιση της υγείας, ο Δήμος Τρίπολης έχει αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο παροχής υπηρεσιών κοινωνικής στήριξης σε άτομα, οικογένειες και πληθυσμιακές ομάδες που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις ή καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού. ‘’

 

Οι κοινωνικές δομές που έχει αναπτύξει ο Δήμος Τρίπολης είναι :

Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου , Δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου , Δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου , Κοινωνικό Φροντιστήριο ,Λειτουργία ξενώνα κακοποιημένων γυναικών , Δημοτικός Λαχανόκηπος ,Οικονομική βοήθεια σε δημότες που έχουν ανάγκη ,Διανομή τροφίμων.»

 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία Κοινωνικού Εστιατοριου.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου κ Μαρία Εικοσιδέκα και ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Κοσκινάς.

 

Η κ. Εικοσιδέκα δήλωσε: «Ο Δήμος Τρίπολης καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ενίσχυση των δημοτών που έχουν ανάγκη και πρόθεση της δημοτικής αρχής και του Τμήματος Πρόνοιας είναι να συνεχίσει το κοινωνικό έργο με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί προς όφελος των συνδημοτών μας.

SAM_2788

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: