Φύση τουρισμός

Μια ημερίδα με πρωτοβουλία του ΤΕΙ Αθηνών, με θέμα την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Αρκαδία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης.

 

Αναλυτικότερα η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων πραγματοποίησε ημερίδα για τις Ιερές Μονές της Αρκαδίας και την δυνατότητα ένταξης τους στον τουρισμό, μέσω του θρησκευτικού τουρισμού. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις Ιερές Μητροπόλεις Μαντινείας και Κυνουρίας και Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως και με το ΤΕΙ Αθηνών.

 

SAM_2776

Στο Πνευματικό κέντρο παρευρέθηκαν καθηγητές του ΤΕΙ Αθηνών(τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων) καθώς και φοιτητές. Επιπλέον ο κ. Περικλής Λύτρας, καθηγητής στο ΤΕΙ, την πρόθεση του να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει μεταπτυχιακό τμήμα θρησκευτικού τουρισμού.

 

SAM_2772

 

Τέλος ο κ.Μαρινάκος, πρόεδρος των ξενοδόχων Αρκαδίας, τόνισε πως η Αρκαδία έχει ονομαστεί "Άγιο Όρος" της Πελοποννήσου, λόγω των μοναστηριών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, γεγονός που θα επιφέρει με την σειρά του και ανάπτυξη στην τοπική οικονομία.

 

Θρησκ2

 

Θρησκ

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: