Φύση τουρισμός

MY5Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, 21 ορειβάτες ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 7/06/2015, με προορισμό την Ξεροβούνα Ταΰγέτου για την κορυφή Γούβες (1852μ). Η πορεία ξεκίνησε από το Ξενία Ταΰγέτου, μέσα από όμορφο δάσος μαύρης πεύκης, με κατεύθυνση προς το Λυκόρεμα. Στη συνέχεια, ακολουθώντας το μονοπάτι με ελαφριά βροχόπτωση, φτάσαμε στην κορυφή. Δυστυχώς, όμως, η ομίχλη και ο δυνατός άνεμος εμπόδισαν την καταπληκτική θέα που θα μπορούσαμε να απολαύσουμε. Αφού βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες κορυφής, κατηφορίσαμε γρήγορα μέσα από το συναρπαστικό ελατόβρυτο Λυκόρεμα, προς το γραφικό χωριό Σουστιάνοι.

Διασχίσαμε, με έντονη βροχόπτωση το μονοπάτι για το υδραγωγείο του χωριού παρατηρώντας τα αντίστοιχα φρεάτιά του που κατασκευάστηκαν με προσωπική εργασία των χωρικών το 1960. Η πορεία μας κατέληξε στο σχολείο του χωριό, όπου μετά από σύντομη ξεκούραση επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο για την επιστροφή.
Εν τω μεταξύ ο ΣΑΟΟ συμμετείχε το Σάββατο το απόγευμα 06/06/2015 στην εκδήλωση – εγκαίνια του Αρχαιολογικού Χώρου του Ορχομενού. Πλήθος κόσμου συμμετείχε σε αυτή την όμορφη εκδήλωση, που έγινε με την πρωτοβουλία της Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και την συνδιοργάνωση του ΣΑΟΟ, του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης του Συλλόγου Εκδρομέων Τρίπολης και του Δήμου Τρίπολης. Ο ΣΑΟΟ συμμετέχει πάντοτε σε τέτοιες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν και προβάλλουν τα μνημεία της περιοχής μας και πιστεύει ότι συνεργασίες με άλλους φορείς φέρνουν σημαντικά αποτελέσματα.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: