monopati tatoylo eviΣτην ίδια έκθεση θα "ταξιδέψει" και το Λεωνίδιο για την προβολή του αναρριχητικού τουρισμού, που αναπτύσσεται ραγδαία στην Νότια Κυνουρία
Εθελοντές και επαγγελματίες της Γορτυνίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 24 Αυγούστου, στο Πανταζοπούλειο πνευματικό κέντρο της Βυτίνας.

Σκοπός της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και η Πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη με την ιδιότητα της εθελόντριας, ήταν να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και όλα τα διαδικαστικά θέματα γύρω από την προβολή του πιστοποιημένου μονοπατιού, Menalon Trail στην έκθεση TourNatur της Γερμανίας.
Μία έκθεση που αφορά σε περιπατητικό τουρισμό και διοργανώνεται από τις 4-6 Σεπτεμβρίου στην πόλη Dusseldort και στην οποία εκτός από το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι της χώρας μας, μήκους 75χιλιομέτρων, θα συμμετάσχει και ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, για την προβολή του αναρριχητικού τουρισμού, που όπως ανέφερε και η κα. Τατούλη ήδη έχει αποφέρει καρπούς στην περιοχή του Λεωνιδίου και έχει επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και το χειμώνα, κάτι που είναι στόχος και για το μονοπάτι της Γορτυνίας.
Στη διάρκεια της συζήτησης που κράτησε αρκετές ώρες, και την οποία συντόνισε ο Γιάννης Λαγός, ένας εκ των βασικών πρωτεργατών του όλου εγχειρήματος, τέθηκαν διάφορα θέματα για το πώς θα προβληθεί καλύτερα το μονοπάτι, που ναι μεν είναι γνωστό και ήδη έχουν υπάρξει περιπατητές, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα «ταξιδέψει» στο εξωτερικό και θα προσπαθήσει να φέρει τουρίστες και επισκέπτες που θα βοηθήσουν στην γενικότερη ανάπτυξη της Γορτυνίας αλλά και της Αρκαδίας ευρύτερα.
Επίσης συζητήθηκαν και διάφορα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα τμήματα του μονοπατιού αλλά και θέματα που άπτονται των γενικότερων υποδομών της περιοχής, όπως η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, η συνύπαρξη κυνηγών –περιπατητών και άλλα.
Τις επόμενες μέρες θα πρέπει να τρέξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να ετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται η συμμετοχή στην έκθεση, συμμετοχή που γίνεται με την βοήθεια και της Περιφέρειας Πελοποννήσου που βάζει τα χρήματα για το περίπτερο, ενώ οι ιδιώτες θα συμμετάσχουν με δικά τους έξοδα.
Δείτε βίντεο από την συζήτηση που έγινε με τις παρεμβάσεις επαγγελματιών και τις τοποθετήσεις του κ. Λαγού, της κας. Τατούλη και του κ. Γιαννόπουλου.
Ε.T

 

DRT 91.5

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: