Αναλυτικότερα η απόφαση αναφέρει:

skoupidia1Ορίζουμε ως χώρο λειτουργίας προσωρινής μεταφόρτωσης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ), που συλλέγονται από τα απορριμματοφόρα του Δήμου Τρίπολης και από τις συμβεβλημένες με το Δήμο Τρίπολης επιχειρήσεις αποκομιδής αστικών στερεών αποβλήτων (Α.Σ.Α.) στα κοντέινερς ή στα νόμιμα μεταφορικά μέσα για τη μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, το δημοτικό χώρο – αγροτεμάχιοιδιοκτησίας του Δήμου Τρίπολης που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Τοπικής Κοινότητας Τζίβα του Δήμου Τρίπολης και ειδικότερα στη θέση «Τουρκοδέντρι» έκτασης 8.857,07 τ.μ.

 

Aκολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

Έχοντας υπόψη:

1. Την 17206/1873/14-03-2013 (ΦΕΚ 597Β΄/14.03.2013) Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών – Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Ερμιονίδας Π.Ε. Αργολίδας και Δήμου Τρίπολης Π.Ε. Αρκαδίας Περιφέρειας Πελοποννήσου».

 

2. Τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ.ζ του Ν.3463/08.06.2006 (ΦΕΚ114Α΄/08.06.2006): «Κύρωση Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» σύμφωνα με τις οποίες οι αρμοδιότητες των Δήμων αφορούν κυρίως τους τομείς:

«ζ. Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο περιλαμβάνεται ιδίως:

 

1.«Ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που συμβαίνουν στα διοικητικά τους όρια» καθώς και

 

3.«Η διάθεση και ο συντονισμός δράσης τους απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση καταστροφών της περιφέρειάς τους.»

3. Την 129/2013 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής με θέμα: «Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του Αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ με θέμα: «Διάθεση των αστικών στερών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Ερμιονίδας Π.Ε. Αργολίδας και Δήμου Τρίπολης Π.Ε. Αρκαδίας Περιφέρειας Πελοποννήσου»»

(ΑΔΑ:ΒΕΔ8ΟΡ05-ΚΨ7).

 

4. Την με αριθ. 100/27-03-2013 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης με Θέμα: «Έγκριση όρων – Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΕΔΣΝΑ – Δήμου Τρίπολης για τη διάθεση στις εγκαταστάσεις ΧΥΤΑ Φυλής των αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Τρίπολης- και αναμόρφωση προϋπολογισμού» (ΑΔΑ:ΒΕ26ΩΗΡ-ΡΤΚ).

 

5. Την μη ύπαρξη αδειοδοτημένου Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Δήμου Τρίπολης αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξαιτίας της καθυστέρησης έναρξης υλοποίησης του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου ( Α.Π. 5145/2-12-2010- ΑΔΑ 4ΙΦΘΙΑΡ-Φ), της 1/2010 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων ( ΑΔΑ 4ΙΦΣ6ΔΛ-Χ) και των συνημμένων χρονοδιαγραμμάτων τους.

 

6. Τη με αρ. 26001/9147/11-4-2013 Απόφαση του κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί «Κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης».

 

7. Τις με αριθμ. 70616/23408/11-10-2013 και 1627/10-4-2014 αποφάσεις του κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί «Παράτασης της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης»

 

8. Την ανάγκη ορισμού χώρου όπου θα γίνεται η μεταφόρτωση των απορριμμάτων και η μεταφορά τους στο Χ.Υ.Τ.Α. Δυτικής Αττικής.

 

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Ορίζουμε ως χώρο λειτουργίας προσωρινής μεταφόρτωσης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ), που συλλέγονται από τα απορριμματοφόρα του Δήμου Τρίπολης και από τις συμβεβλημένες με το Δήμο Τρίπολης επιχειρήσεις αποκομιδής αστικών στερεών αποβλήτων (Α.Σ.Α.) στα κοντέινερς ή στα νόμιμα μεταφορικά μέσα για τη μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, το δημοτικό χώρο – αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου Τρίπολης που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Τοπικής Κοινότητας Τζίβα του Δήμου Τρίπολης και ειδικότερα στη θέση «Τουρκοδέντρι» έκτασης 8.857,07 τ.μ.

Αφού συντάχθηκε , υπογράφεται

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΥΛΗΣ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0

Οι άνθρωποι σε αυτή τη συζήτηση

  • Επισκέπτης - sakis

    Και σε 8 στρέμματα χωράφι θα μεταφορτώνονται τα σκουπίδια όλου του Δήμου ?Φαντάζομαι θα έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες και χωροταξικές αλλά και περιβαντολογικές..γιατί σε λίγο όλα τα πηγάδια της περιοχής θα ποτίζουν με χολέρα τα λαχανικά που θα τρώμε στις λαικές...

    Σαν 0 Σύντομο URL:
Κατηγορία: