DSC 286920η Εκδήλωση - Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Τo Κοινωφελές Ίδρυμα « ΒΑΣΙΛΗΣ Ι. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ » πραγματοποίησε φέτος την ετήσια εκδήλωσή του το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στην Πιάνα Αρκαδίας, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, αφού η προγραμματισμένη εκδήλωση για τις 5 Ιουλίου 2015 συνέπεσε με την ημέρα του Δημοψηφίσματος .
Το καθιερωμένο Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων της πλατείας ξεκίνησε στις 11.00.
Στεφάνια κατέθεσαν εκτός του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Βασίλη Παπανικόλα, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτριος Παυλής, , o Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΣΧΙΖΑ κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, η πολιτευτής Β΄Αθηνών κ. Μαριάνθη Καφε-τζή - Ραφτοπούλου, ο πάρεδρος Πιάνας κ. Χρήστος Καρούτζος και ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης κ. Θεόδωρος Καραλής


Η εκδήλωση συνεχίστηκε εντός του Πνευματικού Κέντρου, αρχικά με χαιρετισμό εκ μέρους του Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου από τον εκπρό-σωπό του ιερέα Πιάνας πατέρα Σπυρίδωνα Μάνο.
Ακολούθησε ο καθιερωμένος χαιρετισμός του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Βασίλη Παπανικόλα, ο οποίος χαιρετώντας τους καλεσμένους, ευχαρίστησε που αποδέχτη-καν για μία ακόμη φορά την πρόσκλησή του, παρά τις πολιτικές αντιξοότητες που γνωρίζει η Χώρα και τόνισε τις προσπάθειες του Ιδρύματος ν’ ανταποκριθεί και φέτος στο σκοπό του, επιβραβεύονταςκαι ενισχύοντας οικονομικά συνολικά 9 άτομα, 6 μα-θητές, 2 άτομα 3ης ηλικίας & μία φοιτήτρια. Παρουσίασε το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το φετινό ομιλητή – ιατρό μαιευτή-ρα γυναικολόγο κ. Βασίλειο Μπέλλιο, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Βιέννης για την παρουσία του στην εκδήλωση και την πολύ σημαντική του ομιλία.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτριο Παυλή, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε τιμητικά από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Βασίλη Παπανικόλα να συμμετέχει ως χορηγός στην ανάδειξη της Τρίπολης ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.και στη συνέχεια η συντονίστρια κάλεσε στο βήμα το Δήμαρχο Τρίπολης και έκανε την έναρξη των επιδόσεων. Οι παρευρισκόμενοι πολλοί, μεταξύ αυτών ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημ. Παυλής, ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Ιωσήφ Χασσίδ , , η πολιτευτής Β΄ Αθηνών κ. Μαριάνθη Καφετζή – Ραφτοπούλου, o Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΣΧΙΖΑ κ. Δημο-σθένης Σωτηρόπουλος, ο τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Ορφανό-πουλος με τη σύζυγό του κ. Λαμπρινή Καρακούρτη διευθύντρια της Εθνικής Πινακο-θήκης Ναυπλίου, ο Εφοπλιστής κ. Ιωάννης Δοσόπουλος, ο επιχειρηματίας κ. Στέλιος Φουρλής, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου σε θέματα Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Θεόδωρος Καραλής, ο τ. Δασάρχης κ. Γεώργιος Καλαφούσης και πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά . Το θέμα της ομιλίας του μαιευτήρα γυναικολόγου & διδάκτορα του Πανεπιστημίου Βιέννης ήταν « Η υπογεννητικότητα στην σημερινή Ελλάδα ».
Ακολούθησε η καθιερωμένη οικονομική ενίσχυση σε 6 (έξι) μαθητές όλων των βαθμί-δων, σε 2 άτομα 3ης ηλικίας και μία φοιτήτρια. που αρίστευσαν το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015.
α/α ΑΤΟΜΑ 3ης ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ
1 Ευγενία ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Πιάνα ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Νικολέττα του Βασιλείου Αλωνίσταινα
2 Αναστασία χήρα Δημητρίου ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Πιάνα ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Μαργαρίτα του Ιωάννη Πιάνα
ΝΙΚΟΥ Σταυρούλα του Θωμά Πιάνα
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΡΑΝΤΑΛΟΣ Χρύσανθος της Αθανασίας Αλωνίσταινα
1 Πετροπούλου Παναγιώτα Πιάνα ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ Γεωργία του Αθανασίου Πιάνα
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος του Ιωάννη Πιάνα

Φέτος το Ίδρυμα βράβευσε με τιμητική πλακέττα δύο ανθρώπους που διακρίθηκαν από το χωριό της Πιάνας, για διαφορετικό λόγο ο καθένας.
Συγκεκριμένα 1) τον Γεώργιο ΓΙΑΝΝΑΡΑ του Χαραλάμπους για τις άοκνεςπροσπά-θειές του κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στην κοινότητα της Πιάνας, αλλά και για τη βοήθειά του στην ανοικοδόμηση του σπιτιού των Κολοκοτρωναίων στο Λιμπο-βίσι με την ευγενική χορηγία του Π. Αγγελόπουλου και 2) στην ιατρό του Νοσκομείου Ευαγγελισμός δεσποινίδα Ελένη ΕΞΑΡΧΟΥ, η οποία είχε βραβευθεί πολλές φορές από το Ίδρυμα για τις επιδόσεις της και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Απαγγέλθηκε ποίημα αφιερωμένο στην 20ετία του Ιδρύματος και τη γενέθλια επέτειό του από το συγγραφέα-ποιητή κ. Θεοφάνη Παπαχατζή
Στο τέλος των επιδόσεων οι προσκεκλημένοι απήλαυσαν ελαφρύ γεύμα από το « Στέ-κι του Παπά », ταβέρνα στην Άνω Δαβιά και παραδοσιακές δίπλες από τη Στεμνίτσα.
Ήταν μία ακόμη όμορφη μέρα για την Πιάνα, χάρις στην οικογένεια του Βασί-λη & της Αγγελικής Παπανικόλα, που αγαπούν και τιμούν τον τόπο καταγωγής τους και βοηθούν παρά τις αντιξοότητες το συνάνθρωπο.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: