Συνεδρίασε την Τετάρτη (16/07) στην Τρίπολη σε αίθουσα της περιφέρειας Πελοποννήσου η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου, με παρόντες τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα.

azw3Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την επιτροπή ήταν η ένταξη του έργου «Κατασκευή παλαιοντολογικού πάρκου και εκθεσιακών χώρων στο Ίσωμα Καρυών» ύψους 395 χιλιάδων ευρώ,  η μελέτη αντιστήριξης για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην Παλιά Εθνική Οδό Τρίπολης- Καλαμάτας στο ύψος του Δερβενίου, ύψους 61.500 ευρώ και η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην ΤΚ Νεοχωρίου του δήμου Μεγαλόπολης.


Πιο συγκεκριμένα για το Παλαιοντολογικό πάρκο στο Ίσωμα ζητήθηκαν από το δήμο Μεγαλόπολης, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου 395.000 ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω προβολή της περιοχής που έχει πολλά παλαιοντολογικά ευρήματα. Αντίστοιχο ποσό είχε δοθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση αλλά λόγω εμπλοκής με το Υπουργείο Πολιτισμού και αλλαγών που έγιναν στο χώρο ο προϋπολογισμός δεν επαρκούσε.

 

 

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από τη συνεδρίαση:

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: