Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (21/10).

iufdhdhΟι επικεφαλής των παρατάξεων τοποθετήθηκαν για το μείζον αυτό ζήτημα, καταθέτοντας παράλληλα τα ερωτήματα τους προς την πλειοψηφία. Τα ερωτήματα τους αφορούσαν κυρίως το κόστος, τις χωροθετήσεις για την δημιουργία των μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο όλο χρονοδιάγραμμα.

 

Διαβάστε κάποια αποσπάσματα από τα όσα ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των παρατάξεων:

 

 

Πατσαρίνος:

 

"Το 2015 του Περιφερειάρχη είναι ένα υπεραισιόδοξο σχέδιο. Εμείς θεωρούμε πως χρειάζονται δυο χρόνια τουλάχιστον".

 

 

 

Γοντικας:

 

"Εσείς ευθύνεστε για την κατάσταση με τα σκουπίδια. Δεν μπορείτε να μιλάτε για μαφία σκουπιδιών, γιατί μικροί και μεγάλοι εργολάβοι, εσάς στηρίζουν".

 

 

Στην συνέχεια ο κ.Γόντικας επανέλαβε τα περί πλαστογραφίας της εισήγησης που δόθηκε στους περιφερειακούς συμβούλους για το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, μια εισήγηση από την οποία υποστηρίζει πως έλειπαν συγκεκριμένα κομμάτια.

 

 

 

Μανώλης:

 

"Υποσχεθήκατε λύση τώρα και αποτύχατε".

 

"Θέλουμε να μάθουμε για την τιμή και τους χώρους διαχείρισης των απορριμμάτων".

 

"Αναθέσατε εν λευκό την υπόθεση σε μια εταιρεία που κοιτά τα δικά της συμφέροντα και εκτίθεστε καθημερινά".

 

 

 

Κάτσαρης:

 

"Όλοι επείγονται να στήσουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας".

 

 

 

Λυμπεροπούλου:

 

"Τα σκουπίδια είναι χρήμα και η λάθος διαχείριση τους κοστίζει ακόμα περισσότερο".

 

 

 

Νικολάκου:

 

"Άκουσα απίστευτα ψεύδη από κάποιους που είτε δεν έχουν μελετήσει ποτέ το έργο είτε θέλουν να παίξουν θεατρική παράσταση. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πως το έργο αυτό είναι όλων μας και να χαρείτε".

 

 

Για την καθυστέρηση: "Μέσα σε 18 μήνες στην δική μας ευθύνη και αρμοδιότητα, που ήταν η προκήρυξη και ολοκλήρωση του διαγωνισμού, τα καταφέραμε".

 

 

Για τα πρόστιμα: "Όταν υπάρχουν έλεγχοι από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς τι πρέπει να κάνει ο περιφερειάρχης; Να τα κρύψει στο συρτάρι ή να κάνει αυτό που πρέπει;"

 

 

Για το κόστος: "Δεν έχετε ιδέα για το κόστος γιατί δεν έχετε ασχοληθεί με το διαγωνισμό ποτέ. Το ποσό εισόδου στο σταθμό ή στη μονάδα ανάλογα θα είναι 61 ευρώ τον τόνο μεσοσταθμικά".

 

 

Για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα: "Δεν υπάρχει κανένας διαγωνισμός ΣΔΙΤ που να μην προβλέπει ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα. Επειδή άκουσα πολλά για τους τόνους που παράγει η Περιφέρεια να σας ενημερώσω πως μόνο η Καλαμάτα παράγει 100 τόνους την ημέρα".

 

 

Για την παραχάραξη και τις καταγγελίες του κ Γόντικα: "Πρέπει να τα αποδείξετε τα όσα λέτε κ.Γόντικα, γιατί δεν αντιλαμβάνεστε τις ευθύνες που έχετε. Δεν υπάρχει καμία παραχάραξη και πρέπει να τελειώνει αυτό το θέμα".

 

Ακολουθούν βίντεο:

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: