kalamiou1 2Για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού και για την υλοποίηση έργων σε μοναστήρια της Αρκαδίας μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μετά από επερώτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον περιφερειακό Σύμβουλο Δ.Δολτσινιάδη. Η Αρκαδία μεταξύ άλλων τόνισε ο κύριος Γιαννακούρας δεν έχει τυχαία ονομαστεί το "Άγιο Όρος" της Πελοποννήσου. Διαθέτει 40 μοναστήρια εκ των οποίων στα 25 μένουν μοναχοί ή μοναχές.


Η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού μπορεί να δώσει οικονομική ώθηση στην περιοχή μας και ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας έχει προγραμματίσει έργα σε 18 μοναστήρια.. Έργα σε δρόμους ή σχετικά με την στατικότητα των μονών.
Άλλωστε, τα μοναστήρια συνέχισε ο κύριος Γιαννακούρας δεν είναι μόνο "Φάροι Ορθοδοξίας" αλλά μπορούν να αποτελέσουν τουριστικούς προορισμούς.
Συγκεκριμένα για τη Μονή Καλαμίου που έγινε και η επερώτηση ήδη έχουν ψηφιστεί 63χιλιάδες ευρώ μέσω του λιγνιτόσημου για έργα στο μοναστήρι και πάει προς υπογραφή η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας- του Υπουργείου Πολιτισμού-της Εφορείας Αρχαιοτήτων και της Πελοπόννησος ΑΕ για την μελέτη αναστήλωσης της μονής.
Επιπλέον γίνονται έργα καθαρισμού των δρόμων και προγραμματίζεται και η δημιουργία τοίχων αντιστήριξης σε κάποια σημεία του δρόμου. Ενώ ο δρόμος προς Αρχαία Γόρτυνα έχει ολοκληρωθεί.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: