tripoli panoramikiΕκτός τελικής φάσης έμεινε η Τρίπολη από την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.... Συνεχίζουν στη δεύτερη φάση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής η Καλαμάτα, η Ρόδος και η Ελευσίνα.. Μία προσπάθεια δεν ευοδώθηκε αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν ήταν και αξιόλογη.. Ίσως τα κριτήρια για την επιλογή να είναι άλλα από αυτά που επέλεξε η Αρκαδική Πρωτεύουσα είχε κατά νου..

Δεν πρέπει να επικρατήσει απογοήτευση, αφού όλα όσα έγιναν θα πρέπει να αποτελέσουν παρακαταθήκη για την ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή μας και ένα καλό εφόδιο για το μέλλον.. Σίγουρα θα πρέπει να γίνει ένας απολογισμός και μία αυτοκριτική για το τι πήγε λάθος αλλά από εκεί και πέρα η πόλη οφείλει να συνεχίσει...Μπορεί να γίνει κέντρο πολιτισμού για την Πελοπόννησο, αρκεί να υπάρξει συνέχεια στην προσπάθεια που ξεκίνησε.. Ο σπόρος έπεσε.. Και για να καρποφορήσει πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0

Οι άνθρωποι σε αυτή τη συζήτηση

  • Επισκέπτης - Ανώνυμος

    Σίγουρα ήταν προς την θετική κατεύθυνση η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε και από τις δύο τελευταίες δημοτικές αρχές της Τρίπολης, αλλά δυστυχώς η πόλη έχει μείνει πίσω σε ζητήματα καθημερινότητας και αισθητικής, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να λύσει, αν θέλει να προχωρήσει και σε επίπεδο πολιτισμού.. Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι εκδηλώσεις και το παρελθόν.. πρέπει και το παρόν να έχει να επιδείξει κάτι.. η Καλαμάτα που πέρασε και είναι δίπλα μας, είναι πραγματικά πόλη που θυμίζει Ευρώπη...Όχι απογοήτευση λοιπόν, αλλά δουλειά για βελτίωση της πόλης...

    Σαν 0 Σύντομο URL: