Φύση τουρισμός

''Κάποιοι ιδιοκτήτες πονηρά σκεπτόμενοι, δεν τα κατεδαφίζουν, γιατί θα χάσουν ένα τμήμα του κτιρίου, το οποίο ρυμοτομείται''

 

Όπως μας ενημέρωσε ο κ.Μπούρας Ανδρέας, αντιδήμαρχος, ο Δήμος έχει προβεί σε αυτοψία όλων των ετοιμόρροπων κτιρίων, όπου καταγράφονται από τους μηχανικούς όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τις τεχνικές υπηρεσίες.

 

Σε πρώτο στάδιο έχει τοποθετηθεί από την δημοτική αρχή η απαραίτητη σήμανση προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος.

Σε δεύτερο στάδιο ο Δήμος έχει αποστείλει  τις τεχνικές εκθέσεις των αρμόδιων υπηρεσιών στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες, οι οποίοι αφού παραλάβουν τις παραπάνω εκθέσεις οφείλουν σε διάστημα περίπου ενάμιση μήνα να προχωρήσουν είτε σε εργασίες αποκατάστασης, είτε σε κατεδάφιση του σπιτιού. Σε περίπτωση όμως που οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να το κάνουν, οφείλουν να ενημερώσουν τον Δήμο γραπτώς, προκειμένου να προχωρήσει με μια εργολαβία στην κατεδάφιση, η οποία όμως θα βαρύνει οικονομικά τους ιδιοκτήτες.

 

DSC01590

 

Γιατί όμως δεν προχωράνε οι κατεδαφίσεις εφόσον η διαδικασία είναι τόσο απλή;

 

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε ο κ.Μπούρας, ο οποίος τόνισε πως στις περισσότερες περιπτώσεις τα ετοιμόρροπα σπίτια έχουν πολλούς ιδιοκτήτες, γεγονός που σημαίνει πως οι υπηρεσίες πρέπει να τους ενημερώσουν όλους ξεχωριστά, μερικοί εκ των οποίων διαμένουν σε αρκετές περιπτώσεις στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει  το έργο των υπηρεσιών, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί ιδιοκτήτες που μένουν στο εξωτερικό, λένε πως δεν έλαβαν καμία ειδοποίηση. ‘’Αν κάποιος δεν ενημερωθεί και προχωρήσουμε στην κατεδάφιση του κτιρίου, μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του Δήμου. Επιπλέον έχουμε να κάνουμε με ένα προεδρικό διάταγμα περί κατεδάφισης κτιρίων που είναι από το 1929 και αυτό νομίζω τα λέει όλα’’, τόνισε ο αντιδήμαρχος.

 

Ο κ.Μπούρας αναφερόμενος μάλιστα στα προβλήματα που προκύπτουν, τόνισε ένα ακόμα πρόσκομμά στην όλη διαδικασία, τις αντιρρήσεις των ιδιοκτητών, καθώς τα σπίτια είναι παλιά και επομένως είναι σε ένα παλιό πολεοδομικό σχέδιο, γεγονός που σημαίνει πως εάν κατεδαφιστούν, λόγω της νέας πλέον ρυμοτομικής και οικοδομικής γραμμής με την νέα χάραξη, οι ιδιοκτήτες χάνουν ένα τμήμα του σπιτιού τους.

 

DSC01607

Τι πρόκειται όμως να γίνει; Θα παραμείνουν ως έχουν τα κτίρια αυτά που αποτελούν κίνδυνο τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους περαστικούς;

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδήμαρχου, αυτή την στιγμή στον Δήμο περιμένουν τους επίσημους πίνακες από το κτηματολόγιο, γιατί μέχρι στιγμής οι εκθέσεις της τεχνικής υπηρεσίας που αποστέλλονται, πηγαίνουν στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες, καθώς ο Δήμος δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για το ποίοι είναι και πόσοι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.

 

Τέλος ο κ.Μπούρας απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες των ετοιμόρροπων σπιτιών τους ζήτησε να συνεργαστούν με τον Δήμο για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, ξεκαθαρίζοντας πως σε τέτοια περίπτωση οι ιδιοκτήτες θα είναι αυτοί που θα είναι ποινικά διωκόμενοι και όχι ο Δήμος.

 

Δείτε βίντεο με τα όσα δήλωσε ο κ.Μπούρας:

http://www.youtube.com/watch?v=KEH8y7wHmQE&feature=youtu.be

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: