Φύση τουρισμός

O αρχιπύραρχος και β περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της αντιπυρικής περιόδου που έληξε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου.1422583_10201727464324356_99083132_n

Όπως ανέφερε, ο απολογισμός ήταν θετικός, καθώς οι αγροτοδασικές φωτιές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2013, σε σχέση με το 2012, μειώθηκαν σε ποσοστό που αγγίζει το 34% περίπου, ενώ οι καμένες εκτάσεις μειώθηκαν κατά 79%, 57 χιλιάδες δηλαδή λιγότερα καμένα στρέμματα τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

"Όλα αυτά οφείλονται στην προσπάθεια που έγινε από όλες τις πλευρές στην προσπάθεια πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών, αλλά κυρίως οφείλεται στις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών. Σημαντικό ρόλο βέβαια στο θετικό αυτό αποτέλεσμα έπαιξε και ο συντονισμός και η άμεση επέμβαση. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσους συνεισφέρανε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τις δικές του δυνάμεις στο αποτέλεσμα αυτό", ανέφερε ο κ. Γιόβας.

Τέλος ο ο διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου τόνισε για ακόμα μια φορά πως είχε προηγηθεί ένας άριστος σχεδιασμός από το Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και σε τοπικό επίπεδο Περιφέρειας και Περιφερειακών Ενοτήτων. Κλείνοντας ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί τώρα που επιτρέπεται πλέον το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για το κάψιμο ξερών χόρτων , προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν πυρκαγιές.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: