ARKADIKOI ORIZONTES LOGO

44 diagonismos tragoudiou afisa 01Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) θα διοργανώσουν κι εφέτος, για 44η χρονιά, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων, ένα πολιτιστικό γεγονός που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και αποτελεί μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά για τον τόπο μας.
Αυτήν την πολιτιστική κληρονομιά την οφείλουμε στον εμπνευστή και ιδρυτή του διαγωνισμού, τον λογοτέχνη Χρήστο Νικήτα Στρατολάτη από τα Λαγκάδια, καθώς και σ’ όλους τους φορείς που υπήρξαν συνεχιστές της διοργάνωσης.
Η εκδήλωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων. Η προκριματική φάση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στο χώρο του πρώην ΚΕΠ Λαγκαδίων, ώρα 10.30 π.μ.

Περισσότερα...

Anavasi Dimitsana afisa 2017Υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΓ), θα διεξαχθεί η 16η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου στις 15 & 16 Ιουλίου 2017 με διοργανώτρια την START LINE. Και φέτος προσμετρά στο Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος.
Οι αγωνιζόμενοι, οι δημοσιογράφοι, οι επισκέπτες και οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα απολαύσουν ένα ακόμα Σαββατοκύριακο στην ορεινή Γορτυνία, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστικά διαδρομή με υπέροχη θέα.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 15/7/2017, ώρα 09.30 π.μ. – 11.00 π.μ. Διοικητικός & Τεχνικός έλεγχος
Σάββατο 15/7/2017, ώρα 12.00 μ.μ. Xρονομετρημένες δοκιμές
Κυριακή 16/7/2017, ώρα 12.00 μ.μ. Αγώνας
Κυριακή 16/7/2017, ώρα 4.30 μ.μ. Απονομές επάθλων

Περισσότερα...

louketo 1ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση για κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδίων, αλλά και τις συνεχείς διαρρήξεις που παρατηρούνται σε καταστήματα και οικίες πολλών σπιτιών της Γορτυνίας, η Παγγορτυνιακή Ένωση, επανέρχεται πάλι με επιστολή της, τέλος του περασμένου μήνα, στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Γενικό Γραμματέα (εκφράζοντας την αγανάκτηση και τον προβληματισμό των κατοίκων της Γορτυνίας, οι οποίοι νιώθουν απροστάτευτοι.
Επισημαίνουν ότι από την Τρίπολη έως την Αρχαία Ολυμπία, δηλαδή σε απόσταση 130 χιλιομέτρων, δεν υπάρχει κανένα αστυνομικό τμήμα, μετά μάλιστα και από το κλείσιμο του γειτονικού Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου. Η εδαφική ιδιομορφία του Δήμου Γορτυνίας, με τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση προβλημάτων, τόσο σε τακτικά, όσο και σε έκτακτα περιστατικά. Απεναντίας σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, χρειάζεται επιπλέον στελέχωση.

Περισσότερα...

agia kyriaki2017 afisa 320x200Η Ιερά Μητρόπολις Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα στην ιστορική Κοινότητα Δημητσάνας, έδρα του Δήμου Γορτυνίας, την Πέμπτη 6ην και την Παρασκευή 7ην Ιουλίου 2017, κατά την εορτή της Πολιούχου μας Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.
Κατά το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου θα βρίσκονται στη Δημητσάνα, επ’ ευκαιρία της εορτής της Αγίας Κυριακής, κυπριακή αντιπροσωπεία από την αδελφοποιημένη πόλη Κατωκοπιά Κύπρου, ο Μητροπολίτης Κηρύνειας κ. Χρυσόστομος Κυκκώτης, το χορευτικό συγκρότημα της κ. Νίκης Μιχαηλίδου, καθώς και ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Περισσότερα...

31 KOY Lagkadia Gortynias Diagonismos W800Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ), στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνουν για την ανάδειξη του λαϊκού μας πολιτισμού, θα οργανώσουν κι εφέτος, τον 44ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων Γορτυνίας.
Ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής ιδρύθηκε το 1973 από τον λαγκαδινό λογοτέχνη Χρήστο Νικήτα, τον επονομαζόμενο Στρατολάτη, στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Παρασκευής και της μεγάλης εμποροπανήγυρης που αποτελούσε σημαντικό γεγονός για εκείνη την εποχή.

Περισσότερα...