ARKADIKOI ORIZONTES LOGO

"Έμαθαν ότι μοιράζονται δώρα εκατομμυρίων ευρώ με το εν λόγω έργο και έτρεξαν και οι μικρότεροι εργολάβοι για «πανωπροίκια» στο έργο αποκατάστασης ζημιών στο λιμάνι. Ένα έργο για το οποίο δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες και εγκρίσεις. Βλέπετε οι νόμοι και οι αδειοδοτήσεις δεν απαιτούνται και δεν τηρούνται από τους εργολάβους και τους κατασκευαστικούς ομίλους. Θυμίζουμε ότι οι εργασίες που γίνονται τώρα στο λιμάνι ξεκίνησαν και η άδεια εκδόθηκε μετά από τρεις μήνες αφού ξέβρασε η θάλασσα τα σκουπίδια με τα οποία μπάζωνε το λιμάνι ο ανάδοχος", δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Γούργαρης.

t676655555500000Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε:

 

"Βλέπετε οι νόμοι και οι αδειοδοτήσεις ισχύουν μόνο για τον αυτοαπασχολούμενο που έφτιαξε μια πρόχειρη κατασκευή στο παράλιο Άστρος που κατεδάφισαν πριν από λίγο καιρό, για τον κτηνοτρόφο που σηκώνει μια ξελόντζα στο μαντρί του, για τον άνεργο και τον μεροκαματιάρη που χτίζει ένα δωμάτιο ή ένα μπάνιο στο σπίτι του, για τον ρομά που στήνει μια παράγκα".

 

 

"Προκαλεί ο ανάδοχος του έργου αφού μήνες μετά την περαίωση του έργου αποκατάστασης ζημιών στο λιμάνι ζητάει «πανωπροίκια» τουλάχιστον 69000 ευρώ για εργασίες που υποτίθεται ότι εκτέλεσε και που ποτέ δεν ενημέρωσε και δεν πήρε άδεια από την υπηρεσία για να εκτελέσει, που δεν κάλεσε ούτε την αρμόδια επιτροπή του Δήμου, ούτε τον επιβλέποντα μηχανικό προκειμένου να προβούν από κοινού στην καταμέτρηση ή τη ζύγιση και να συντάξουν πρωτόκολλο παραλαβής αφανών εργασιών ή πρωτόκολλο ζύγισης, που ποτέ δεν εξέδωσε τριπλότυπο ζύγισης και παραλαβής όπως είχε υποχρέωση από το νόμο, γιατί αυτά είναι «ψύλλου πήδημα» όπως αναφέρει στην ένστασή του".

"Προκαλεί αφού αρνήθηκε δυο φορές να παραλάβει από το ταχυδρομείο συστημένο φάκελο για να ισχυριστεί ότι εκπρόθεσμα η υπηρεσία έχει ενεργήσει. Προκαλεί επίσης με το να μην παραβρίσκεται ούτε στη συνεδρίαση της επιτροπής παραλαβής του έργου, ούτε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συζητιόταν η ένστασή του που γραπτά είχε ζητήσει και είχε προσκληθεί".

 

 

"Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ασύδοτης δράσης Εθνικών – Ευεργετών – Εργολάβων που κατασκευάζουν Δημόσια έργα. Και αντί ο Δήμος να κινηθεί ακόμη και νομικά εναντίον του αναδόχου απειλεί με απόφασή του τους υπαλλήλους του που σωστά κάνουν τη δουλειά τους, όπως εμμέσως πλην σαφώς πράττει και ο ανάδοχος".

 

 

"Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η στάση του Δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας γιατί:

 

 

• Αρνήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δώσουν το λόγο στον Περιφερειακό Σύμβουλο και επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΠΕ.ΣΥ Πελοποννήσου, για ένα θέμα που έχει ταλανίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους, το θέμα του Λιμανιού.

• Δεν απάντησαν σε σοβαρά ερωτήματα για το θέμα. Γιατί σιωπούν; Φοβούνται κάτι; Έχουν κάτι να κρύψουν;

 

 

Δεν αρκεί από πλευράς του Δήμου η απόρριψη της ένστασης του ανάδοχου, χρειάζεται και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ο Λαός να ξαναδεί την πρότασή μας για τέτοια μεγάλα έργα, να κατασκευάζονται από ένα ενιαίο Δημόσιο κρατικό φορέα που θα κατέχει τα υλικά (αδρανή, τσιμέντο, σίδηρο κτλ). Θα κατέχει τα μηχανήματα κατασκευής, που θα κατανέμει σχεδιασμένα τη χρηματοδότηση και το εργατικό δυναμικό στο σύνολο των δραστηριοτήτων από την μελέτη, την κατασκευή, τον έλεγχο έως τη λειτουργία και τη συντήρηση των έργων. Μόνο έτσι θα αξιοποιείται η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνικής για την κατασκευή ποιοτικών- ασφαλών και φθηνών δημοσίων τεχνικών έργων με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος".

 

 

"Διαφορετικά οι δρόμοι θα βυθίζονται, γιοφύρια θα γκρεμίζονται, λιμενοβραχίονες και προβλήτες λιμανιών θα σπάνε, θα προκύπτουν τα αμαρτωλά έργα που έχουμε αρκετά στην Πελοπόννησο, και εκεί φαίνεται να οδεύει και το έργο στο λιμάνι του παράλιου Άστρους αφού οι εργασίες έχουν σταματήσει χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί. Ελπίζουμε να μην επαληθευτούν οι φήμες που λένε ότι ο ανάδοχος ζητά «πανωπροίκια» και άλλα εκατομμύρια ευρώ για να τελειώσει το έργο".

 

 

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Γούργαρη

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: