ARKADIKOI ORIZONTES LOGO

ΑΦΙΣΑ 320x200Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού και η τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου με την αρωγή φορέων και επαγγελματιών της κοινότητας, με την ευγενική συμμετοχή του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Απόλλων Δυτ. Αττικής, διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά τον αγώνα υπεραπόστασης στον Πάρνωνα με το όνομα «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών». Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, από ώρα 10.00 π.μ. με αφετηρία και τερματισμό στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας, καλύπτοντας μια κυκλική απόσταση 70 χλμ!
Η αθλητική διοργάνωση πραγματοποιείται εξολοκλήρου σε μία περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, περνώντας μεταξύ άλλων κάτω από έλατα, πλατάνια και πεύκα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. στην πλατεία του Αγ. Πέτρου, κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα και τερματίζει στον Άγιο Πέτρο, ενώ η συνολική του διάρκεια θα είναι μέχρι τις 20:30 μ.μ.

Περισσότερα...

koyroyniss43 χρόνια μετά επαναπατρίζονται τα οστά του ήρωα Σωτήρη Κουρούνη από την Καστάνιτσα. Μετά από 43 χρόνια επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Ήρωας Δημότης του δήμου Βόρειας Κυνουρίας Σωτήρης Κουρούνης, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο στις 22 Ιουλίου 1974.

Περισσότερα...

«Βιολογικός καθαρισμός (8,8 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ) και λαϊκή αγορά Άστρους (690.000 ευρώ μέσω ΠΔΕ): δύο μεγάλα έργα που αλλάζουν την εικόνα του Δήμου Β. Κυνουρίας»

Δύο μεγάλα έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών στην περιοχή του Άστρους επισκέφθηκε χθες ο κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, μετά από τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ.Π.Μαντά κατά την οποία ενημερώθηκε γενικά για την πορεία υλοποίησης των έργων, ο κ.Κωνσταντινόπουλος επισκέφθηκε, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ.Δ.Γκαύρο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΚ κ.Χρ.Βλάχο, το εργοτάξιο κατασκευής του δικτύου βιολογικού καθαρισμού Άστρους-Μελιγούς-Παράλιου Άστρους, καθώς και τον υπό διαμόρφωση δημοτικό χώρο όπου θα μεταστεγασθεί η λαϊκή αγορά της Δ.Κ. Άστρους.

17149135 259150381208556 1382109824 oΤο έργο «Ολοκλήρωση δικτύων βιολογικού καθαρισμού Άστρους - Μελιγούς - Παράλιου Άστρους» αφορά δίκτυα μήκους 29 χλμ. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 με κονδύλια ύψους 8,8 εκ. ευρώ. Η έγκριση προσυμβατικού ελέγχου για το έργο υπεγράφη στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο της Βόρειας Κυνουρίας παρουσία του τότε Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου.

Η σημασία του για τους τρεις οικισμούς είναι πρωταρχική: σε περιβαλλοντικό επίπεδο, προστατεύεται ο υδροφόρος ορίζοντας και οι ακτές της περιοχής. Σε τουριστικό επίπεδο, αναβαθμίζεται το παράλιο μέτωπο και αυξάνεται η ικανότητα εξυπηρέτησης περισσότερων και μεγαλύτερων τουριστικών μονάδων (εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ), άρα η περιοχή θα μπορεί να υποδέχεται περισσότερους τουρίστες. Επιπλέον, οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια και χαμηλό κόστος το φυσικό πλούτο της περιοχής και βελτιώνεται η τοπική αγροτική παραγωγή.

Περισσότερα...

DSC 01581 1Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:00 στο « Ίδρυμα Μνήμης Αγγελική και Λεωνίδα Ζαφείρη», η Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Λιθακιάς Ζακύνθου «Κώστας Σκαντάλης» ανεβάζει τη Θεατρική Παράσταση “ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΕΡΑ”.
Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 21:00 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.
Πρόκειται για

Περισσότερα...

nipiagogio agioy petroyΣε συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κος Παναγιώτης Μαντάς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου, κος Κόκοτας Δημήτριος, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κο Πετρόπουλο Παναγιώτη, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης νέας Σχολικής Μονάδας με την ονομασία «Νηπιαγωγείο Αγίου Πέτρου».

Περισσότερα...