Του Παπαδημητριου Γ. ΣωτηρίουPAPADIMITRIOY

Έχοντας μπει ήδη στην προεκλογική περίοδο και με τις διεργασίες, είτε υπόγεια είτε φανερά, να είναι πιο έντονες από ποτέ, σκέφτηκα να αναδημοσιεύσω ένα άρθρο που είχα πρωτοδημοσιεύσει στην τοπική εφημερίδα του τέως Δήμου Βαλτετσίου «Η ΦΩΝΗ», το 2006, όπου και τότε με διακατείχε η αγωνία και ο φόβος για τις εξελίξεις.
Σάς το παραθέτω:

ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια ωραία κοπέλα που την έλεγαν Δημαρχία. Ήταν αρκετά συμπαθητική με αποτέλεσμα να έχει πολλούς επίδοξους εραστές που την φλέρταραν κλπ, κλπ, κλπ.
Κάπως έτσι θα μπορούσε να γραφτεί ένας ολόκληρος μύθος με τις μέχρι τώρα εξελίξεις που επικρατούν στα προεκλογικά δρώμενα του Δήμου μας. Μέχρι στιγμής όλοι όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εργαστούν ως προς το κοινό συμφέρον για το καλό του τόπου, διεκδικούν μόνο την αρχηγία και όχι οποιαδήποτε άλλη θέση. Όλοι υποτίθεται ότι έχουν όραμα για τον τόπο και άμεσες επιλύσεις των προβλημάτων.


Υπάρχει όμως ένα ποσοστό απλών ανθρώπων που κάθεται με αμηχανία και προβληματισμό για να αποτιμήσει το όφελος όλου αυτού του απότομου, ανεξήγητου και πολλές φορές υπερβολικού ενδιαφέροντος και ζήλου που επιδεικνύουν οι «εραστές». Γι' αυτό αναρωτιούνται:
• Πού ήταν όλοι αυτοί τα 8 χρόνια λειτουργίας των Καποδιστριακών Δήμων;
• Πού θα βρουν τα άτομα για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους;
• Έχουν αναλογιστεί τη ζημιά που προκαλούν στο τόπο;
• Γιατί δεν κάμπτουν τον υπέρμετρο εγωισμό τους και να κάτσουν να συζητήσουν μεταξύ τους για μια κοινή στρατηγική;
Αγαπητοί κύριοι εραστές, πρέπει να καταλάβετε ότι ο τόπος μας, η περιοχή μας, τα χωριά μας βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολική κατάρρευση. Η ερήμωση έχει επέλθει. Καθώς και η απογοήτευση από τους μόνιμους, μαχόμενους κατοίκους. Αλλά και από αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά χωρίς να βάζουν μπροστά το προσωπικό και εγωιστικό μικροσυμφέρον.
Όλοι οι καλοπροαίρετοι πατριώτες μπορούν να επιδείξουν το ενδιαφέρον τους, την έγνοια τους και την ανησυχία τους με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Ξέρετε, αυτοί που κάνουν την διαφορά δεν είναι οι στρατηγοί αλλά οι στρατιώτες. Δεν είναι υποτιμητικό να δηλώσεις στρατιώτης.
Εγώ σαν ένας νέος σε ηλικία άνθρωπος, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο Δήμο, που βιώνει καθημερινά τα προβλήματα του τόπου και αγωνιά για την επίλυση αυτών, γιατί εξαρτάται από αυτά, περίμενα μια διαφορετική στάση των ενδιαφερομένων σε αυτές τις εκλογές. Περίμενα όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν καταρχήν στρατιώτες και μαχόμενοι για την επιβίωση και ανάκαμψη του τόπου. Μετά να καθίσουν και να συζητήσουν μεταξύ τους για το πώς μπορεί να γίνει αυτό χωρίς εγωισμούς, τακτικές και ύπουλα χτυπήματα.
Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους έστω και τώρα, πριν είναι πολύ αργά ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να παίζουμε εις βάρος του τόπου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του πειραματισμού για να προβάλουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες. Καλό είναι να υπάρχουν φιλοδοξίες αλλά με μέτρο και να υπάρχει η αίσθηση του ορίου.
Επίσης θα έπρεπε να δούμε πόσα άτομα αποτελούν το έμψυχο δυναμικό που μπορεί να ασχοληθεί πραγματικά με τον τόπο. Γιατί αυτή είναι η πραγματική βάση. Όσο περισσότερα σχήματα (συνδυασμοί) δημιουργηθούν τόσο θα αποκλείονται τα πραγματικά στελέχη. Και στο τέλος αναγκαστικά αυτός που θα νικήσει όσο και καλή διάθεση να έχει δεν θα έχει τις απαιτούμενες στηρίξεις σε στελέχη για να πραγματοποιήσει το όραμά του.
Κλείνοντας κάνω μια έκκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Σηκώστε τα μανίκια για δουλειά, δηλώστε εργάτες και στρατιώτες του τόπου και διώξτε τον εγωισμό που σας διακατέχει.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!!!!!!

Με εκτίμηση,

Σωτήρης Παπαδημητρίου

Διαβάζοντάς το, καταλαβαίνει κανείς ότι οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί είναι τόσο επίκαιροι και σήμερα. Τότε μιλούσα βέβαια για ένα μικρό Δήμο, ενώ τώρα για το σημερινό, πολύ μεγαλύτερο «Καλλικρατικό» Δήμο Τρίπολης. Το κακό είναι όμως ότι από το 2006 μέχρι σήμερα, έχουν επέλθει σημαντικότατες και τραγικότατες αλλαγές, οι οποίες είναι συνέπεια (και) της κρίσης που βιώνουμε. Γιατί η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά έχει κι άλλες προεκτάσεις. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν έχει αγγίξει την κοινωνία.
Όλοι αυτοί που διεκδικούν να υπηρετήσουν το Δήμο ΜΟΝΟ απ' τη θέση του Δημάρχου ας αναλογισθούν και τις ευθύνες που έχουν ως προς την κοινωνία, όχι μετά τις εκλογές, αλλά και πριν. Ο κόσμος, οι απλοί άνθρωποι και μέλη της κοινωνίας μας, δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε διχαστικά διλήμματα, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας, την ανάδειξη δηλαδή των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Την έκκληση λοιπόν που έκανα τότε, κάνω και τώρα. Σηκώστε τα μανίκια για δουλειά, δηλώστε εργάτες και στρατιώτες του τόπου και διώξτε τον εγωισμό που σάς διακατέχει.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: