Με ανακοίνωση του το Yπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής γνωστοποίησε πως τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου, «Εκσυγχρονισμός υφισταμένων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου και άλλες διατάξεις».

mpala

Το ΥΠΕΚΑ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την επίλυση ορισμένων χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της A’ και B’ Εθνικής Κατηγορίας (ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των Super League και Football League). Παράλληλα με το ίδιο σχέδιο νόμου επέρχονται ορισμένες αναγκαίες τροποποιήσεις στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό.

 

Το ΥΠΕΚΑ, στα πλαίσιο της πολεοδομικής νομοθεσίας, προσπαθεί να αντιμετωπίσει παθογένειες του παρελθόντος, να επιλύσει χρόνια προβλήματα και να εξορθολογήσει τη λειτουργία του κράτους. Αυτός ήταν ο στόχος με τον νόμο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, όπου, εκτός της ρύθμισης του ζητήματος των αυθαιρέτων, επέρχονται και σημαντικές βελτιώσεις σε πολεοδομικά ζητήματα. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρείται να επιλυθούν εκκρεμότητας άνω των 30 ετών που αφορούν υφιστάμενες Αθλητικές Εγκαταστάσεις Ποδοσφαίρου (Α.Ε.Π.) εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων που χρησιμοποιούνται και για τη διενέργεια αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της A’ και B’ Εθνικής Κατηγορίας (ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των Super League και Football League), για τις οποίες απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους ελληνικούς και τους διεθνείς κανονισμούς της αρμόδιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (U.E.F.A.).

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να διευκολυνθούν οι εργασίες που βελτιώνουν την ασφάλεια των θεατών και τη στατική επάρκεια των γηπέδων. Παράλληλα στοχεύει να δώσει ορισμένες περιορισμένες αλλά πολύ χρήσιμες για τους αθλητικούς συλλόγους δυνατότητες ανάπτυξης (φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα, περιορισμένες εμπορικές χρήσεις).

 


Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωση:

 

Θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου, «Εκσυγχρονισμός υφισταμένων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου και άλλες διατάξεις». Αφορά όλες τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων, καθορίζονται τα κίνητρα μετεγκατάστασης, οι προδιαγραφές πυρασφάλειας και στατικής επάρκειας καθώς και οι επιτρεπτές εμπορικές χρήσεις. Τέλος ξεκαθαρίζεται και η διαδικασία αδειοδότησης των εγκαταστάσεων αυτών.


Καλούμε τους πολίτες, τους μηχανικούς και τους φορείς να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση και να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε πολύ σύντομα να προωθήσουμε την τελική ρύθμιση.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: