DSC 0518Διανύουμε σήμερα μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις μεταπολεμικά. Μία κρίση που έχει επηρεάσει όλα τα κοινωνικά στρώματα της χώρας μας. Μία κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, κοινωνική και πολιτική αλλά μία κρίση αξιών, που έχει οδηγήσει χιλιάδες κόσμο στην ανησυχία και την αγανάκτηση. Δεν είναι μόνο η κεντρική εξουσία που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αλλά και όσοι με τις συμπεριφορές και τις πράξεις τους ακόμα και σε τοπικό επίπεδο έβαλαν το χέρι τους για να φτάσουμε στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.
Το μεγαλύτερο βάρος όμως το έχουν επωμιστεί οι νέοι άνθρωποι, που οι περισσότεροι είναι πτυχιούχοι και βλέπουν τους κόπους τόσων χρόνων(σπουδές) να πηγαίνουν χαμένοι τόσο σε επαγγελματικό όσο και πνευματικό επίπεδο. Η Διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η απόρροια του φαινομένου της ανεργίας έχουν καταστήσει τη μετανάστευση, να φαντάζει ως η μόνη αλλά και πλέον δελεαστική λύση. Νέοι γεμάτοι όρεξη, όνειρα, ικανότητες, γνώσεις απογοητεύονται και παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Χάνεται το πιο δυναμικό και παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας μας.
Οφείλουμε στον εαυτό μας αλλά και στη τοπική κοινωνία να σταματήσουμε αυτό τον φαύλο κύκλο. Πρέπει Εμείς πρώτοι να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις δομές που θα αποτρέπουν όλους τους νέους να μεταναστεύουν.


Πρέπει εμείς οι νέοι να χαράξουμε ένα νέο δρόμο, ένα καινούργιο όραμα για τον τόπο μας. Πρέπει να απομονώσουμε τα παλαιοσυντηρητικά μυαλά, να ξεφύγουμε από συμπεριφορές και νοοτροπίες που στόχο έχουν να καπελώσουν και να αποθαρρύνουν τη νέα γενιά. Πρέπει να αντιστρέψουμε την εικόνα που θέλει τη νέα γενιά παραιτημένη, που δέχεται απλά μοιρολατρικά το μέλλον που της ετοιμάζουνε. Η νέα γενιά δεν είναι μια χαμένη γενιά αλλά μια γενιά με πάρα πολλές δυνατότητες και πολλές προοπτικές.
Να αποδείξουμε σε όλους ότι η έξοδος της πατρίδας μας από τη σημερινή πολύ δύσκολη θέση περνά μόνο μέσα από τη διοχέτευση της δικής μας ενέργειας στη δημιουργικότητα και στην καινοτομία. Ότι η ανάπτυξη επιτάσσει την ύπαρξη αυτών των δυο βασικών χαρακτηριστικών στην επιχειρηματικότητα. Η νέα γενιά χρειάζεται όραμα, πείσμα και φιλότιμο.
Χωρίς αυτά δεν μπορούν να υπάρξουν ιδέες ρεαλιστικές για επενδύσεις σε υποδομές και άρα ανάπτυξη. Η λύση για την Γορτυνία δεν είναι μόνο πώς θα έχουμε περισσότερο τουρισμό, κτηνοτροφία και γεωργία, αλλά και πώς θα αναβαθμίσουμε το ήδη υπάρχον επίπεδο υπηρεσιών και παραγωγής.
Χρειάζεται να διαφοροποιηθούμε. Χρειάζεται να θέσουμε πρωτίστως ως τοπική κοινωνία στόχους για το τουρισμό. Χρειάζεται μέσω δημόσιας συζήτησης να καταλήξουμε στο είδος του τουρισμού που θέλουμε και στο είδος τουρισμού που μπορούμε να στηρίξουμε. Όχι αύριο, αλλά σήμερα
Μπορούμε με την κατάθεση καινοτόμων ιδεών να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες για τον τόπο μας . Έτσι κερδίζεται η μάχη της εξωστρέφειας, έτσι χτίζεται η νέα Γορτυνία του αύριο.
Εμείς οι νέοι άνθρωποι, η νέα γενιά που είναι η ελπίδα του τόπου μας, πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να υιοθετήσουμε την κουλτούρα της δημιουργικότητας και της διαφορετικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας.
Μόνο αν ανοίξουμε τα φτερά μας, αν βάλουμε το κεφάλι κάτω και δουλέψουμε σκληρά, αν τη γνώση μας την εφαρμόσουμε στην πράξη, αν ενωθούμε όλοι μεταξύ μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε το αύριο που μας αξίζει.
Είμαι από αυτούς που φωνάζω ότι η γενιά μας διαθέτει πραγματικά ικανό δυναμικό για να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων σε αυτό τον τόπο. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες και να μην περιμένουμε να μας χαριστεί το μέλλον μας. Πρέπει να το διεκδικήσουμε όσοι έχουμε τη διάθεση να το κάνουμε, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο με τον οποίο θα συμπορευτούμε
Γι' αυτό λοιπόν καλώ όλους τους νέους Γορτύνιους σε κοινή κάθοδο και συστράτευση στο δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, για να καταφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βγούμε μπροστά, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να χαράξουμε ένα νέο δρόμο ελπίδας, αλλαγής και ανανέωσης για την Γορτυνία. Είναι ιερό καθήκον να προσφέρουμε στον τόπο μας για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Γιάννης Μουρούτσος
Υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ριζασπαστική Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση»

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: