pavlis manolopoylos 1Έβγαλε πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στη σφυροβολία το Φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης

Ο ισχυρός άνεμος που έπνεε καθ’ όλη τη διάρκεια των αγωνισμάτων, δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στις προσπάθειες των αθλητών για καλές επιδόσεις, στο Φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης.
Στους αγώνες της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου της Τρίπολης, συμμετείχαν αρκετοί αθλητές και πολλές εξελίξιμες αθλήτριες από διάφορα σωματεία της χώρας και άφησαν υποσχέσεις για θετική αθλητική καριέρα.

Στην Τρίπολη βρέθηκαν αθλητές και αθλήτριες των εθνικών ομάδων, αφού οι αγώνες μετρούσαν για τα όρια και για την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών σε επίσημες διεθνείς διοργανώσεις.
Το αγώνισμα της σφυροβολίας, έκλεψε την παράσταση. Ο ταλαντούχος (παίδας) σφυροβόλος, Χρήστος Φραντζεσκάκης, με 66.46 και με σφαίρα εφήβων, έπιασε το όριο στην κατηγορία αυτή, για τους αγώνες του Γκροσέτο και απέδειξε ότι μπορεί να φτάσει ψηλά.
Ο Φραντζεσκάκης, στο τέλος του Φεστιβάλ, έκανε και το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων που κρατούσε πολλά χρόνια. Με 80.15 μ., σημείωσε εκπληκτική πανελλήνια επίδοση στην κατηγορία Κ18, και μετέτρεψε σε... ιστορία, το ρεκόρ του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, που ήταν στη ζωή απ’ το 1990. Ο αθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη, έδειξε ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Όμορφο αγώνα έκανε και ο Μιχάλης Αναστασάκης στην σφυροβολία των ανδρών. Είχε σταθερές βολές και έκανε 75.78 (φετινό του ρεκόρ) και για λίγο (76 μ. το όριο) δεν εξασφάλισε την συμμετοχή του στον επόμενο διεθνή αγώνα (Παγκόσμιο Λονδίνου). Έδειξε, ωστόσο, ότι σύντομα θα είναι σε θέση να πιάσει το όριο και να βρεθεί στο Παγκόσμιο του καλοκαιριού.

Ο Ιβάν Μενγκλεμπέη, έριξε 68.13 μ. και έπιασε το όριο για το Ευρωπαικό των Κ23 της Πολωνίας.
Πρώτη θέση πήρε και η νεαρή Ελένη Γκέλη στον ακοντισμό νεανίδων/γυναικών.

΄Ανετη πρωτιά και για την ταλαντούχα Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, στη δισκοβολία, με 50,83 μ.

Ο παίδας, Ιάσωνας Μαχαίρας, νίκησε στη σφαίρα εφήβων με 17,08 μ.
Θετική εμφάνιση έκανε και η Βαγγελιώ Σοφάνη, που κέρδισε στη σφαίρα με 16 μ.

Στην Τρίπολη βρέθηκε και ο εθνικός προπονητής των ρίψεων, όπως φυσικά και όλοι οι γνωστοί προπονητές των ρίψεων.
Στο ΔΑΚ Τρίπολης παρευρέθηκαν και παλιοί πρωταθλητές των ρίψεων.

Στο Φεστιβάλ βρέθηκε και ο Μανώλης Μανωλόπουλος, ο εμπνευστής των αγώνων αυτών.
Παρούσα και η Δημοτική Αρχή στο Στάδιο που υποσχέθηκε αναβάθμιση των αγώνων και βελτιωτικά έργα στις εγκαταστάσεις.

ert.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: