vivliot

Αφιέρωμα στην δημοτική βιβλιοθήκη της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (20/01) με αφορμή την συμπλήρωση των 85 χρόνων λειτουργίας της.


Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, βουλευτής Αρκαδίας, κ.Λυκουρέτζος, ο δήμαρχος της πόλης, κ.Σμυρνιώτης, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ.κ.Αλέξανδρος, αντιδήμαρχοι,ο ιστορικός τέχνης και συγγραφέας κ.Γρηγοράκης, καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας.

Σε δηλώσεις του ο κ.Γρηγοράκης μίλησε για την μεγάλη δωρεά του κ.Γεωργακόπουλου, τέως πρωθυπουργού, για την οποία μεσολάβησε, καθώς και την δική του προσφορά στην βιβλιοθήκη της Τρίπολης, στην οποία προσέφερε βιβλία πολυτελείας, τα οποία είναι συλλεκτικά και είναι για μουσείο. Ο κ.Γρηγοράκης έζησε στην Τρίπολη μέχρι το 12ο έτος της ηλικίας του και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πόλη, γι’ αυτό και επέλεξε να προχωρήσει σε αυτή την δωρεά.’’Η βιβλιοθήκη είναι ένας φάρος γνώσης και μια ηλιαχτίδα πολιτισμού’’, ανέφερε.

Ο κ.Σμυρνιώτης ευχαρίστησε με την σειρά του τους εθελοντές που βοήθησαν στο να καταγραφούν τα βιβλία και να μπορέσει να στηθεί αυτή η βιβλιοθήκη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους όσους ενισχύουν τον χώρο αυτό, τον οποίο χαρακτήρισε ως χώρο πολιτισμού, με δωρεές πολύ σημαντικών βιβλίων και όχι μόνο.

q1


Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο κ.Λυκουρέτζος, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα της ύπαρξης μιας τέτοιας βιβλιοθήκης, ενώ έκανε μια σύντομη αναδρομή και στα εφηβικά του χρόνια, όπου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τόσο ο ίδιος όσο και πολλά παιδιά της ηλικίας του, αναζητούσαν την γνώση στην βιβλιοθήκη της Τρίπολης, μιας και οι γονείς τους δεν είχαν την δυνατότητα να τους προσφέρουν εκείνα τα εκπαιδευτικά εργαλεία με τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες στην γνώση.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση έγινε και μια εξαίσια παρουσίαση της πορείας της Βιβλιοθήκης στο Μαντζούνειο, την περίοδο 1929-2009, από την πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, κ.Κτενά.

 

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από την εκδήλωση:

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: