4 5Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, με τίτλο «Γιάννα» το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.
Η Τρίπολη φιλοξένησε την Πρέσβειρα της Ελλάδος . Μία σπουδαία γυναίκα , με δυναμική προσωπικότητα, μα πάνω από όλα με ευαισθησίες για τον τόπο της , τα κοινωνικά θέματα , τα παιδιά.
Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της εκδήλωσης άλλωστε το επιβεβαιώνει. Μέρος των εσόδων από την πώληση των βιβλίων της κ. Αγγελοπούλου θα διατεθεί στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κάψια Μαντινείας του Δήμου Τρίπολης


Την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο διακεκριμένος Τριπολίτης καλλιτέχνης κ Δημήτρης Ταλαγάνης, ενώ ακολούθως προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από τη ζωή της Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη , με έμφαση στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 , αλλά και από τη μετέπειτα πορεία της ως πρέσβειρα της Ελλάδος στον κόσμο.
Κατόπιν ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης απηύθυνε χαιρετισμό , τονίζοντας ότι στο πρόσωπο της κυρίας Αγγελοπούλου τιμάμε ένα βαθύτατα ευαίσθητο άνθρωπο που προσέφερε υπηρεσίες εθνικές ξεπερνώντας συμπληγάδες. Στη συνέχεια του λόγου του αναφέρθηκε στην προσφορά της στην πολιτική ζωή της χώρας και εξήρε την επιτυχία της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για την Αθήνα.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης επίσης επεσήμανε και το μεγάλο όραμα για την Τρίπολη , τη διεκδίκηση να είναι η πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη ξεκινώντας την παρουσίαση του βιβλίου της αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουν οι Έλληνες όπως και στα συμπεράσματά της από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και τη συνολική διαδρομή της, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η ανάγκη επιμονής στην επίλυση των προβλημάτων.
Τόνισε επίσης πως η ανάληψη της ευθύνης και η δράση τη χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο και ήταν ο τρόπος να πετύχει σημαντικά πράγματα ήδη από την εποχή που ήταν δημοτική σύμβουλος Αθηναίων.
Στο λόγο της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη αξίζει να σταθούμε και στην αναφορά της για την πρωτοβουλία στήριξης νέων εθελοντών σε όλη την Ελλάδα που η ίδια ανέλαβε. Η κ. Αγγελοπούλου αναλαμβάνοντας δράση για το καλό του κοινωνικού συνόλου φέρνει σε επαφή νέους φοιτητές με το ίδρυμα Clinton Global Initiative που ίδρυσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton ώστε να διδαχθούν και να εφαρμόσουν στην Ελλάδα , πρωτοβουλίες καταπολέμησης της φτώχειας , πρότυπων γεωργικών καλλιεργειών και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης η κ. Αγγελοπούλου απέσπασε δυνατό χειροκρότημα και κατόπιν ο Δήμαρχος κ. Σμυρνιώτης της απένειμε αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Τρίπολης . Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου μαθητής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κάψια Μαντινείας έδωσε στην κ. Αγγελοπούλου μια ανθοδέσμη ως ένα μεγάλο ευχαριστώ για το μεγαλείο της προσφοράς της.
Η κ. Αγγελοπούλου συνομίλησε με φιλική διάθεση με όλους τους παραβρισκόμενους καθώς επίσης και υπέγραψε κάθε αντίτυπο του βιβλίου της.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: