Απαντήσεις στις πληροφορίες που θέλουν την Μεσσηνία να υπερτερεί συγκριτικά με την Αρκαδία, ώστε επικρατέστερο μέρος δημιουργίας των φυλακών, έδωσε ο αντιπεριερειάρχης Αρκαδίας.

filakes tripolis

Όπως τόνισε ο κ.Γιαννακούρας υπάρχουν φήμες, οι οποίες έφτασαν και στα αυτιά του ίδιου, σύμφωνα με τις οποίες ακούστηκε από ‘’επίσημα χείλη’’, πως οι φυλακές θα γίνουν τελικά στην Μεσσηνία.

 

Ο κ.Γιαννακούρας τόνισε πως δεν θεωρεί ούτε ηθικό, ούτε νόμιμο να γίνουν οι φυλακές στην Μεσσηνία, καθώς δεν πρόκειται για καινούργιες φυλακές αλλά για την μεταφορά αυτών που υπάρχουν ήδη στην Αρκαδία και πιο συγκεκριμένα στην Τρίπολη.

 

‘’Η αντίδραση μου στα σενάρια περί δημιουργίας των φυλακών στην Μεσσηνία δεν σχετίζεται με τοπικιστικά κίνητρα. Απλά δεν το θεωρώ ούτε ηθικό, ούτε νόμιμο, από την στιγμή που η αρμόδια επιτροπή που αξιολόγησε τα σημεία και έβγαλε πρώτη την Αρκαδία, να γίνουν κάπου αλλού’’, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας.

 

Επιπλέον τόνισε πως είναι υπέρ των φυλακών, όπως και οι περισσότεροι, καθώς αρκετοί που ήταν ‘’κατά’’ πλέον είναι ‘’υπέρ’’ της δημιουργίας αυτών των φυλακών, ενώ όπως μας πληροφόρησε εντός των επόμενων δύο ημερών θα επικοινωνήσουν από την Περιφέρεια με το Υπουργείο, ώστε να δουν πως θα δράσουν.

 

Ο κ.Γιαννακούρας πρόσθεσε όμως ακόμα έναν λόγο για τον οποίο πρέπει να γίνουν στην Αρκαδία οι φυλακές. Ως τρίτο λόγο ανέφερε τον εξής:  ''Η περιοχή αυτή,στον τέως δήμου Βαλτετσίου δηλαδή, έχει προταθεί απο το ΥΠΕΚΑ για το εργοστάσιο επεξεργασία των οικιακών αποβλήτων. Δεν μπορεί λοιπόν μια περιοχή να λύνει ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα της Πελοποννήσου και συγχρόνως να μην υπάρχει μια ανταποδοτικότητα, όσον αφορά την πολιτεία'', τόνισε.

 

Τέλος απαντώντας στα όσα ακούγονται περί κατασκευής των φυλακών στην Μεσσηνία, λόγω των πιέσεων που ασκούνται στον πρωθυπουργό, ο οποίος κατάγεται από εκεί, δήλωσε: ‘’Ο πρωθυπουργός είναι πρωθυπουργός της Ελλάδος και όχι πρωθυπουργός μόνο της Μεσσηνίας’’.

 

Δείτε βίντεο με ολόκληρη την συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη:

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: