Στην χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έγινε εκ νέου λόγος για την αιθαλομίχλη.

aithal

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Καλτεζιώτης, δημοτικός σύμβουλος, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Τρίπολης κ.Σμυρνιώτη ζήτησε να μάθει εάν υπάρχει πρόβλημα με αιθαλομίχλη στην πόλη, καθώς αρκετοί πολίτες θεωρούν, κρίνοντας από την εικόνα που βλέπουν, πως το φαινόμενο είναι έντονο. Επιπλέον ζήτησε να μάθει εάνο Δήμος μπορεί να κάνει κάτι γι΄αυτό το θέμα και αν έχει την αρμοδιότητα.

 

Ο κ.Σμυρνιώτης τόνισε πως δεν θεωρεί πως υπάρχει πρόβλημα, ενώ αναφέρθηκε και στο μετρητή που υπάρχει στο κτίριο όπου είναι τα γραφεία της ΠΕ Αρκαδίας, τις μετρήσεις του οποίου μπορούν όπως τόνισε να ζητήσουν από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας που είναι η αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να δουν αν όντως έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα τις προηγούμενες μέρες.


Το arkadiapress.gr βρέθηκε σήμερα στην αντιπεριφέρεια Αρκαδίας και σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των μετρήσεων των τελευταίων ημερών.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ.Γιαννακούρας, σε σχετική ερώτηση απάντησε πως δεν υπάρχει θέμα αιθαλομίχλης στην Τρίπολη, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και από τις μετρήσεις, ο μέσος όρος των οποίων δεν ξεπερνά το 40%.

 

‘’Η ομίχλη που υπάρχει στην περιοχή σε συνδυασμό με τον καπνό από κάποια τζάκια και σόμπες, δίνει την λανθασμένη εντύπωση σε πολλούς πως υπάρχει αιθαλομίχλη’’, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Κλείνοντας ανέφερε μάλιστα πως αν χρειαστεί το ειδικό μηχάνημα θα μεταφερθεί και σε άλλο σημείο της πόλης για να γίνουν και από εκεί μετρήσεις, αν και δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς ο αέρας μεταφέρεται, οπότε μπορούν να γίνουν κανονικά οι μετρήσεις από το σημείο που βρίσκεται σήμερα το μηχάνημα.

 

Δείτε τις μετρήσεις των προηγούμενων ημερών στην φωτογραφία που ακολουθεί:

 

aithalomixli

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: