Πολλά τα παράπονα των επαγγελματιών για την μη τήρηση της κανονιστικής στην πλατεία Πετρινού.

dimotiki koinotitaΣυνεδρίασε σήμερα η δημοτική κοινότητα Τρίπολης, με θέμα συζήτησης την κανονιστική της πλατείας Πετρινού. 

 

Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν και καταστηματάρχες που έχουν τις επιχειρήσεις τους στην πλατεία, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για τα τραπεζοκαθίσματα και τις μεταλλικές κατασκευές που έχουν βάλει οι καφετέριες επί της πλατείας.

 

Ο κ.Παπούλιας τόνισε πως το βασικό ερώτημα όλων είναι το ‘’γιατί δεν εφαρμόζεται η κανονιστική’’, ενώ ζήτησε να ξηλωθούν τα τσαντίρια, όπως τα αποκάλεσε και να γίνει έλεγχος των αδειών για τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων και όπου εντοπιστούν παραπάνω να αφαιρεθούν.

Με την σειρά του ο κ.Τότσης τόνισε πως εδώ και τρία χρόνια η δημοτική κοινότητα ζητά κάποιες αρμοδιότητες, οι οποίες δεν τις δίνονται, αναφέροντας χαρακτηριστικά: ‘’Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε σαν δημοτική κοινότητα άδειες λειτουργίας σε καταστήματα και να μην μπορούμε μετά να ελέγχουμε το εάν λειτουργούνε σωστά’’. Επιπλέον αναφέρθηκε σε δήλωση του δημάρχου σύμφωνα με την οποία για την όλη κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Πετρινού, ευθύνεται και η έλλειψη της δημοτικής αστυνομίας, τονίζοντας το εξής: ‘’ Ο δήμαρχος ανέφερε πως δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία και γι’ αυτό δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση. Εγώ θέλω να επισημάνω πως και παλιά που υπήρχε δημοτική αστυνομία πάλι τα ίδια γίνονταν’’.

 

Καθ΄όλη την διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη της δημοτικής κοινότητας, ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει να γίνουν αυστηροί έλεγχοι και να προσαρμοστούν οι καταστηματάρχες στα όσα ορίζει η κανονιστική, ενώ τέθηκε θέμα για να ελεγχθούν και οι υπόλοιποι πεζόδρομοι και πλατείες της πόλης.

 

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως ο κ.Μπασακιώτης, δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος, γιατί όπως σημείωσε, θεωρεί πως έχει γίνει γραφικό το θέμα, ενώ όπως είπε πολλοί καταστηματάρχες θεωρούν πως έχει κάτι προσωπικό μαζί τους. ‘’Δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανέναν καταστηματάρχη. Είμαι ταβερνιάρης και δεν έχω τίποτα ανταγωνιστικό μαζί τους’’, ανέφερε.

 

Στην συνεδρίαση βρέθηκαν και επαγγελματίες που δεν δραστηριοποιούνται σε υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα, οι οποίοι αναγκάζονται, όπως τόνισαν, να τσακώνονται καθημερινά με τους ιδιοκτήτες καφετεριών για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων.

 

Τα παράπονα τους πολλά, με κυριότερο αυτό της αδιαφορίας των αρμόδιων υπηρεσιών να προσφέρουν λύσεις στο πρόβλημα τους. Όπως τόνισαν θέλουν να είναι η πόλη βιώσιμη για όλους, αλλά οι ιδιοκτήτες των καφετεριών δεν δείχνουν να συνεργάζονται.

 

‘’Δεν είναι η Τρίπολη η εκλεκτή πόλη των καφετζήδων. Τους εκτιμώ, δεν θέλω να τους προσβάλλω, αλλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία.Δεν γίνεται να είναι η πλατεία Πετρινού το βασίλειο της ανομίας’’, ανέφερε ένας εκ των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

 

Επιπλέον κατά την συζήτηση ακούστηκε από τους επαγγελματίες, πως οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, γίνονται υπόδουλοι αυτών που τους τάζουν πως θα τους σβήσουν τα πρόστιμα, αλλά στο τέλος θα βγουν ζημιωμένοι, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν όλα τα πρόστιμα.

 

Κλείνοντας ο κ.Σαμπράκος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ποιότητας ζωής, ανέφερε: ‘’Σκεφτείτε μια πόλη χωρίς καθόλου τραπεζοκαθίσματα. Θα ήταν μια νεκρή πόλη, Μην το πάμε στα όρια.Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Υπάρχει όντως ένα κενό στο πως οι υπηρεσίες εφαρμόζουν όσα έχουμε πει, γιατί πολλές φορές οι υπάλληλοι ακολουθούν την δική τους πολιτική. Δεν θέλουμε να νομίζουν οι πολίτες πως κάναμε τα στραβά μάτια. Θα φροντίσουμε να γίνουν αυστηροί έλεγχοι’’.

 

Στο τέλος της συνεδρίασης ψηφίστηκε η παρακάτω πρόταση, η οποία παραδόθηκε και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου:

 

«Να εφαρμοστούν άμεσα οι υπάρχουσες κανονιστικές που έχουν ψηφιστεί για όλους τους κοινόχρηστους χώρους (Πλατεία Άρεως, Πλατεία Πετρινού, Δεληγιάννη, στοές) και να δεσμευτεί η διοίκηση του δήμου να φέρει νέα κανονιστική για όλους τους κοινόχρηστους χώρους που να ενσωματώνει τις υπάρχουσες κανονιστικές και να διευκολύνει την διέλευση πεζών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης στους πεζοδρόμους.


Από εδώ και στο εξής η πολεοδομία του δήμου να ελέγχει το χώρο εργασιών που κάνει το οποιοδήποτε κατάστημα σε κοινόχρηστο χώρο πριν αρχίσει τη λειτουργία του κι αν διαπιστώνεται παραβάσεις ή έλλειψης άδειας να σταματούν οι εργασίες και να συμμορφώνονται οι καταστηματάρχες σύμφωνα με το νόμο.


Να εφαρμοστεί η απόφαση της Δημοτικής κοινότητας όσον αφορά το ωράριο μουσικής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος».

 

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα απο τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση:

 

 

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: