Τον Σεπτέμβρη του 2013, στη Μόσχα, η «Αίθουσα της Ταρίδας» του Μεγάλου Παλατιού του Κρατικού Μουσείου «Tsaritsyno Museum and Reserve» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του σε Έλληνα καλλιτέχνη

35794και πιο συγκεκριμένα στην ατομική έκθεση του διάσημου Τριπολιτσιώτη γλύπτη, Νίκου Φλώρου.

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τις τελευταίες συλλογές γλυπτών του εμπνευσμένες από τη Μαρία Κάλλας και την Grace Kelly.

 

Από τις 5 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 2 Μαρτίου 2014 όσοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα διάσημα γλυπτά κοστούμια του Νίκου Φλώρου, ο οποίος έγινε γνωστός για τη μοναδική μέθοδο κατασκευής γλυπτών από ανακυκλώσιμα υλικά αλουμινίου και για την οποία πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2003.

 

Τα γλυπτά κοστούμια του βραβευμένου Έλληνα καλλιτέχνη που δημιούργησε ένα νέο είδος στην παγκόσμια ιστορία της Τέχνης, έχουν έντονα στοιχεία “pop art” αλλά και “σουρεαλισμού”. Τα γλυπτά έργα βασίζονται σε αυθεντικά φορέματα και για τη σύνθεση τους χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Τα έργα του Νίκου Φλώρου έχουν εκτεθεί στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, όπως στο Παλάτι του Μονακό ύστερα από πρόσκληση του Πριγκιπάτου, στο National Museum of Women in the Arts, Washington D.C., στο Παλάτι του Hofburg στην Βιέννη, στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης και σε πολλά άλλα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιταλικό κράτος επέλεξε έναν διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη, τον Νίκο Φλώρο, για τον εορτασμό των 250 χρονών λειτουργίας της όπερας της Μπολόνια και ύστερα από επίσημη πρόσκληση του, τον Ιούνιο του 2013, τα έργα του Ν. Φ. για τη σειρά με τα γλυπτά της Μαρίας Κάλλας εκτέθηκαν στην ιστορική όπερα.

 

 

beer-goggles-alchol-fashion-combine

 

images

 

floros

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: