Σε συνέντευξη του, ο Δημήτρης Παυλής, άσκησε δριμύτατη κριτική στον Δήμαρχο και τους συμβούλους του, τόσο για το θέμα της μη εφαρμογής της κανονιστικής της Πλατείας Πετρινού, ένα θέμα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, όσο και για το επικείμενο ταξίδι μελών της δημοτικής αρχής στην Αγία Πετρούπολη.

kanonist-paulΑναφορικά με το θέμα της κανονιστικής της πλατείας ο κ.Παυλής τόνισε πως  η παράταξη του ήταν εξαρχής αντίθετη στην συγκεκριμένη κανονιστική, καθώς δεν την θεωρούσαν σύννομη. Επεσήμανε πως όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τώρα, μεταξύ των οποίων οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτών, θα λυθούν μόνο εάν εφαρμοστεί η κανονιστική, εάν και δεν θεωρεί πως αυτό είναι εφικτό, καθώς όπως τόνισε ‘’ ο δήμαρχος δεν πρόκειται να εφαρμόσει τίποτα, γιατί πολύ απλά εξυπηρετεί συμφέροντα καταστηματαρχών’’.

 

‘’Υπάρχει μια σύγχυση στην όλη διαδικασία. Δεν τηρείται η κανονιστική και κρατούν όμηρους τους καταστηματάρχες, γιατί αν υπήρχε μια σωστή κανονιστική και ήταν νόμιμοι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα. Θέλουμε μια καινούργια κανονιστική και αν μας δοθεί η δυνατότητα στις επόμενες εκλογές από τον λαό να είμαστε στην κεφαλή του Δήμου, η πρώτη απόφαση μας θα αφορά αυτό το θέμα. Όπως και να έχει εύχομαι να σοβαρευτεί η δημοτική αρχή και να δοθεί επιτέλους μια λύση’’, πρόσθεσε.

 

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα ακόμα θέμα που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αυτό του ταξιδιού του δήμαρχου Τρίπολης και κάποιων δημοτικών συμβούλων στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα βρεθούν στην έκθεση του Τριπολίτη κ.Φλώρου και θα έρθουν σε επαφές με διάφορους φορείς.

 

Αναφερόμενος λοιπόν σε αυτό το ταξίδι ο κ.Παυλής ξεκαθάρισε πως αμέσως μόλις ήρθε το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο, ο ίδιος και η παράταξη του δήλωσαν την αντίθεση του, μια αντίθεση την οποία μάλιστα δικαιολόγησε λέγοντας: ‘’Θεωρώ πως σε τέτοιες δύσκολες εποχές, τέτοια ταξίδια μόνο ως πάρτι σπατάλης δημοσίου χρήματος μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους πολίτες και την πόλη. Θα μπορούσαμε αυτά τα χρήματα να τα δώσουμε στο κοινωνικό παντοπωλείο για να αγοραστούν τρόφιμα για οικογένειες που τα έχουν ανάγκη’’.

 

Όπως τόνισε ο κ.Παυλής και σε προηγούμενο συμβούλιο που είχε τεθεί θέμα για μια έκθεση χαρακτικής στην Τρίπολη, με κόστος 16.000 ευρώ είχε εκφράσει την αντίθεση του, καθώς θεωρεί πως είναι πολλά τα χρήματα και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα αυτή την χρονική στιγμή.

 

Κλείνοντας την συνέντευξη του ο κ.Παυλής προχώρησε σε ένα καυστικό σχόλιο με αφορμή το ταξίδι στην Ρωσία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: ‘’Ουσιαστικά πάνε μια βόλτα στην Ρωσία γιατί ξέρουν πως δεν έχουν μέλλον στις επόμενες εκλογές και κοιτάνε να πάνε όσα ταξιδάκια αναψυχής μπορούν. Λες και έχουμε λύσει τα προβλήματα μας εδώ και θα πάμε τώρα να πάρουμε και εμπειρίες από τις άλλες χώρες’’.

 

Δείτε όλη την συνέντευξη:

 

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0

Οι άνθρωποι σε αυτή τη συζήτηση

  • Επισκέπτης - ΑΝΔΡΕΑΣ Τ.

    Μήτσο, όσο κάνεις μικροπολιτική με ασάφειες και γενικότητες, αντί δημιουργική αντιπολίτευση με προτάσεις και ιδέες, ενισχύεις τον Σμυρνιώτη και την παρέα του.

    Σαν 0 Σύντομο URL:
Κατηγορία: