Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Φλώρος, μίλησε για την έκθεση του στην Ρωσία και τα όσα έχουν ακουστεί γύρω από αυτό το θέμα, με αφορμή το ταξίδι του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων στην Αγία Πετρούπολη.

florosΑρχικά ξεκαθάρισε πως στόχος είναι η προβολή του δήμου, μέσα από την έκθεση του την οποία προσφέρει αφιλοκερδώς και η οποία έχει παγκόσμια προβολή. ‘’Προσέφερα το έργο μου για να έχει ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του ο Δήμος για την υποψηφιότητα του ως πολιτιστική πρωτεύουσα’’, ανέφερε.

 

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως η έκθεση χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού και πως ο δήμος θα αναλάβει μόνο την μεταφορά στην Αγία Πετρούπολη. ‘’Θέλω να υπογραμμίσω κάτι πολύ σημαντικό. Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν έχουμε πάρει καμία αμοιβή και το τονίζω για να μην ακουστούν διάφορα’’, πρόσθεσε.

 

Ο κ.Φλώρος αναφερόμενος στο ποσό, το οποίο συζητήθηκε πολύ, καθώς αρκετοί το χαρακτήρισαν ‘’υπέρογκο’’, τόνισε: ‘’Το κόστος είναι χαμηλό για την συγκεκριμένη έκθεση, γιατί μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο. Η προβολή της πόλης και το όφελος από αυτήν θα είναι μεγάλο. Να ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο πως η έκθεση δεν έχει ανάγκη κανέναν δήμαρχο και καμία υποστήριξη, μιας και την έχω παρουσιάσει σε πολύ μεγάλα μουσεία σε όλο τον κόσμο. Απλά μέσω αυτής γίνεται μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί η πόλη και να μπορεί ο τουρίστας που θα ‘έρθει να δει μια διαφορετική Τρίπολη και όχι αυτή που ξέραμε τόσα χρόνια.Να μπορεί όποιος επιλέξει δηλαδή να την επισκεφθεί να δει μια Τρίπολη πέρα από τα σουβλιστά μας αρνιά και τα ωραία μας πανηγύρια.Αν θέλουμε να μείνουμε όμως όπως παλιά δεν πρέπει να έχουμε αξιώσεις για τουριστική και οικονομική ανάπτυξη’’.

 

Κλείνοντας ο κ.Φλώρος απάντησε μεταξύ άλλων και σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με το εάν υπάρχουν συζητήσεις με τον Δήμαρχο, προκειμένου να εκτεθούν έργα του και στην Τρίπολη. ‘’’Ισως στο μέλλον να μπορέσουμε να φέρουμε την έκθεση με κάποιον χορηγό και στην Τρίπολη, αλλά το κόστος είπαν πολύ μεγάλο.Επίσης αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος κατάλληλος χώρος που να μπορεί να δεχτεί τα έργα αυτά, αν και γίνονται σημαντικές προσπάθειες στον δήμο για να δημιουργηθούν τέτοιοι χώροι που θα μπορούν να φιλοξενούν εκθέσεις διαφόρων καλλιτεχνών’’, δήλωσε ο κ.Φλώρος.

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε:

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: