agios dim sil

Μια εκδήλωση ιδιαίτερη, υψηλών απαιτήσεων και ανώτερου πνευματικού επιπέδου, διοργάνωσε η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου στις 16 Δεκεμβρίου 2013 προς τιμή του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κ.Π.Καβάφη, στο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Αγίου Δημητρίου.
Καθώς το 2013 συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή και το έτος έχει ανακηρυχθεί κι επίσημα «έτος Καβάφη», η Ένωση Αρκάδων, σε συνέχεια μιας μεγάλης παράδοσης στη διοργάνωση πνευματικών εκδηλώσεων, προσκάλεσε τους φίλους και τα μέλη της, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την άρτια διάλεξη πάνω στο έργο και στη ζωή του Κωνσταντίνου Καβάφη.


Ομιλητές δεν ήταν άλλοι από τους Ήρκο και Στάντη Αποστολίδη, καταξιωμένους Ιστορικούς-Φιλόλογους και άξιους συνεχιστές του έργου του αείμνηστου πατέρα τους Ρένου. Εκείνοι με τη γνωστή ευγλωττία και τη χαρακτηριστική εφευρετικότητά τους, παρουσίασαν άγνωστες πτυχές της ζωής του Καβάφη, ανίχνευσαν παρέα με τους παρευρισκόμενους τα κρυμμένα κάτω από τις λέξεις νοήματα κι απήγγειλαν γνωστά και άγνωστα ποιήματα, κάνοντας έτσι μία πολύ σύντομη αναφορά στο τεράστιο έργο του ποιητή.
Τα σχόλια όσων παρευρέθηκαν, τα οποία κρίνονται ως ιδιαιτέρως θετικά, αποτελούν κίνητρο για την Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου, η οποία ήδη προετοιμάζει την επόμενη διάλεξη, ώστε να συνεχίσει με θέρμη να συμβάλει στην προαγωγή του πολιτισμού του Δήμου Αγίου Δημητρίου και να εξακολουθήσει να ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά στην ποιότητα των πνευματικών εκδηλώσεων.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: