Εικόνα 007

Με πρωτοβουλία του Αρκάδα Γενικού Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης Γιάννη Αντ. Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ημερίδα με θέμα: «Ο Τύπος στην Ψηφιακή Εποχή».
Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Παναγιωτόπουλος, η ημερίδα στόχο έχει την ανάδειξη των εξειδικευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη σημερινή εποχή ο Περιφερειακός Τύπος στην Ελλάδα και την προοπτική που διανοίγεται από τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.


Στην εκδήλωση έγινε μεταξύ των άλλων, παρουσίαση των νέων τεχνολογιών σχεδιασμού εκτύπωσης, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα εκπαίδευσης δημοσιογράφων, marketing, νέων πηγών χρηματοδότησης, σύγχρονων πρακτικών κ.ά.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων (ιδιοκτητών, συντακτών και εκδοτών διαδικτύου), καθηγητές Πανεπιστημίου, εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Τύπου.
Στη θεματική ενότητα «Περιφερειακός Τύπος: Εμπειρία και Προοπτικές στην Ψηφιακή Εποχή», από τους κύριους εισηγητές ήταν ο συμπατριώτης Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου Κωνσταντίνος Π. Καλύβας (Εκδότης Εφημερίδος «Γορτυνία») που αναφέρθηκε και στα φλέγοντα προβλήματα του Περιφερειακού –Επαρχιακού Τύπου. Στα θέματα που έθιξε ο κ. Καλύβας απάντησε ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Γιώργος Γιαννούσης και ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής των ΕΛΤΑ Ιωάννης Λεπενιώτης, ότι θα υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις σ' αυτά.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: