Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», βρέθηκε σήμερα στην Τρίπολη, προκειμένου μέσω της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει το «Χαμόγελο του παιδιού», να γίνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερο παιδιά της πόλης.

DSC01977

Στο πολυϊατρείο γίνονται εξετάσεις από οδοντίατρο, παιδίατρο, οφθαλμίατρο και ωριλά ,όπως γνωστοποίησε ο κ.Γιώργος Τζίλος, εθελοντής στο Χαμόγελο του παιδιού.

 

Ο κ.Τζίλος μας ενημέρωσε πως η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει εδώ στην πόλη της Τρίπολης και πως για να μην περιμένει ο κόσμος κλείνονται ραντεβού και μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα είναι όλες οι μέρες της παραμονής του πολυϊατρείο στην πόλη μας γεμάτες. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται αφορούν όλες τις οικογένειες και όχι μόνο εκείνες που είναι οικονομικά ασθενέστερες.

Χωρίς τίτλο

 

Σε ερώτηση μας σχετικά με το αν είναι μεγάλος ο αριθμός των παιδιών που επισκέφθηκαν τον χώρο, δήλωσε: ‘’Έχει ήδη έρθει αρκετός κόσμος. Όπως όλα δείχνουν κατά την διάρκεια παραμονής του πολυϊατρείου στην Τρίπολη, θα είναι γεμάτες όλες οι ημέρες με ραντεβού παιδιών τα οποία θα εξεταστούν από τις ειδικότητες που προαναφέραμε.Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχουν οικογένειες και γονείς που δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς γιατί είναι ανασφάλιστοι, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε προληπτικές εξετάσεις για τα παιδιά τους. Το Χαμόγελο του παιδιού προσφέρει στους γονείς αυτή την δυνατότητα. Η δράση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς μέσα από τις προληπτικές εξετάσεις που γίνονται, πολλές φορές οι γονείς ανακαλύπτουν  μικροπροβληματα που δεν είχαν πέσει στην αντίληψη τους’’.

 

Το πολυϊατρείο βρίσκεται στην Τρίπολη για πρώτη φορά, γεγονός πολύ σημαντικό, όπως τόνισε και ο κ.Τζίλος καθώς τα όσα προσφέρει είναι άκρως απαραίτητα και δύσκολα προσβάσιμα υπό άλλες συνθήκες στους γονείς.

Για όποιον γονέα επιθυμεί να επισκεφθεί τους εθελοντές γιατρούς, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να βρεθεί στην πλατεία Άρεως, όπου θα μπορέσει να μιλήσει με τους υπεύθυνους και να κλείσει κάποιο ραντεβού. Να σημειωθεί πως οι γονείς πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, προκειμένου να μπορέσουν οι γιατροί να δουν το ιστορικό του.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: