Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ.Γιώργος Τζίλος, εθελοντής στο Χαμόγελο του παιδιού αναφέρθηκε στις δράσεις που διοργανώνει το Χαμόγελο του παιδιού στην Τρίπολη, για τις ημέρες των γιορτών, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως οι πολίτες παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, βοηθούν με όσες δυνάμεις έχει ο καθένας.

 

Ερώτηση: Ποιες είναι οι δράσεις που έχει προγραμματίσει το Χαμόγελο του παιδιού για τις εορταστικές μέρες που διανύουμε;

Απάντηση: Ήδη λειτουργεί το πολυιατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, το οποίο θα βρίσκεται στην πλατεία Άρεως μέχρι και το Σάββατο, προκειμένου να πραγματοποιήσει προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά. Αυτή η δράση θα λύσει τα χέρια πολλών γονέων οι οποίοι δεν μπορούν λόγω οικονομικών δυσκολιών να προσφέρουν αυτές τις εξετάσεις στα παιδιά τους. Επιπλέον από Δευτέρα 16/12 ξεκινάει το χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Χαμόγελο του παιδιού, σε ένα κτίριο το οποίο ευγενικά μας παραχώρησε ο συμπολίτης μας κ.Μποβέτας, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, όπου θα πωλούνται διάφορα είδη. Τέλος αυτό το διάστημα συγκεντρώνουμε τρόφιμα από σχολεία. Τα παιδιά πηγαίνουν κάποια τρόφιμα στα σχολεία τους τα οποία και τα συγκεντρώνει το κάθε σχολείο και μας τα φέρνουν στα γραφεία μας προκειμένου να δοθούν εκεί που πρέπει.

 

 

Ερώτηση: Οι πολίτες επηρεασμένοι από την βαθιά οικονομική κρίση, συνεχίζουν να στηρίζουν το Χαμόγελο του παιδιού;

 

Απάντηση: Ο κόσμος ξέρει πως είναι μονόδρομος η αλληλεγγύη. Όλοι γνωρίζουν πως τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Ευτυχώς η αλληλεγγύη, η ευαισθησία και η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί. Πρέπει όλοι να φροντίσουμε και τους συνανθρώπους μας γιατί κανένας δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος αν δεν είναι  ευτυχισμένος και ο δίπλα του. Κλείνοντας να ευχαριστήσω τον κόσμο, ο οποίος στηρίζει το έργο του Χαμόγελου του παιδιού, ένα έργο που το βλέπει καθημερινά μπροστά στα μάτια του, καθώς όλοι έχουν βρεθεί μπροστά σε κάποια δράση μας και γνωρίζουν το τι προσφέρουμε.

 

Ερώτηση: Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχετε παρατηρήσει αύξηση όσον αφορά στον αριθμό των παιδιών που χρήζουν κάποιας βοήθειας-υποστήριξης;

 

Απάντηση: Είναι γεγονός πως η κρίση έφερε περισσότερες οικογένειες στο Χαμόγελο του παιδιού και εμείς συμπαραστεκόμαστε σε αυτές τις οικογένειες με τρόφιμα, είδη ρουχισμού, σχολικά και οτιδήποτε άλλο θα μπορέσει να βοηθήσει προκειμένου να έχει το κάθε παιδί ότι θα έπρεπε να έχει μέσα σε μια σύγχρονη κοινωνία.

 

Ερώτηση: Σας έχει ζητηθεί από το Δήμο να τους βοηθήσετε προκειμένου να βρουν τις οικογένειες που χρήζουν βοήθειας για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες;

 

Απάντηση: Υπάρχει συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως υπάρχει και με την κοινωνική υπηρεσία του Παναρκαδικού νοσοκομείου. Πιστεύω πως αυτές οι συνεργασίες πρέπει να υπάρχουν και να γίνονται ολοένα και καλύτερες.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: