Συνάδελφοι,

          Η κυβέρνηση προωθεί το «ξεπάγωμα των πλειστηριασμών ακινήτων» όπως προστάζουν τραπεζίτες και ΕΕ. Θέλουν να συγκεντρώσουν την ακίνητη περιουσία σε λίγα χέρια. Το σωματείο μας καλεί τα μέλη του, όλους τους εργαζόμενους και άνεργους σε ακόμα μεγαλύτερη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να εμποδίσουμε κάθε απόπειρα να πάρουν τράπεζες και δημόσιο το σπίτι του άνεργου, του φτωχού, του συναδέλφου μας.

Να απαιτήσουμε να παρθούν ουσιαστικά μετρά ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των απολυμένων. Να μην γίνει καμία διακοπή ηλεκτροδότησης και ύδρευσης σε σπίτι ανέργου ή απολυμένου. Να αποδείξουμε την ανωτερότητα της λαϊκής αλληλεγγύης κόντρα στις καιροσκοπικές ελεημοσύνες της κυβέρνησης που εκμεταλλευόμενη ακόμα και τους νεκρούς από το κρύο προωθεί μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους βιομηχάνους.

 

Κανένας να μην βρεθεί μόνος απέναντι στην τράπεζα, στην εφορία.

 

Να παλέψουμε για την απαγόρευση πλειστηριασμών και γενικότερα πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος οφειλετών - λαϊκών οικογενειών καθώς επίσης και την ουσιαστική ελάφρυνσή τους από τα δυσβάσταχτα χρέη προς τις τράπεζες με διαγραφή των τόκων και μέρους των χρεών τους. Η αναστολή των πλειστηριασμών για ένα έτος που προτείνουν πολλοί συμβιβασμένοι συνδικαλιστές αλλά και κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, από μόνη της δεν αρκεί. Αφενός μεν έχει ημερομηνία λήξης αφετέρου δε συνεχίζεται η επιβάρυνση με δυσβάσταχτους τόκους των δανειοληπτών σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό τους. Κρατά σε ομηρία τους οφειλέτες μεταφέροντας το πρόβλημα στο μέλλον με ακόμη χειρότερους όρους.

 

Το σωματείο μας από κοινού με τα το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων και το Σωματείο Ενέργειας, μακριά από τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες και τους εργατοπατέρες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, μακριά από την φιλοεργοδοτική και συμβιβασμένη πλειοψηφία του Ε.Κ.Α., οργανώνουν σύσκεψη την Τετάρτη 18-12-2013 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, με σκοπό την οργάνωση της πάλης από τον ίδιο το λαό, για να μην επιτρέψουμε να βγει ούτε ένα λαϊκό σπίτι «στο σφυρί».

 

Όλοι και όλες την Τετάρτη 18-12-2013 στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Το ΔΣ του Σωματείου

 

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 6974692685    Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: 6945658797                                                                                                        e-mail: soidypark.pame@live.com

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: