konstantinopoylosTον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη-Σπυρίδων Γεωργιάδη
ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Άστρους»

Κύριε Υπουργέ,
Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου του 2013 σας κατέθεσα ερώτηση σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή του Άστρους και το Κέντρο Υγείας με την έλλειψη σε πλήρωμα ασθενοφόρου, ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες.


Δυστυχώς, ενώ περιμένω την απάντησή σας συνεχίζουν να συμβαίνουν ατυχές περιστατικά, που ευτυχώς προς το παρόν δεν εξελίσσονται σε τραγωδία. Σας έχω επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, διότι έστω και με μια βάρδια οδηγού κενή, το Κέντρο Υγείας Άστρους υπολειτουργεί, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία χιλιάδων κατοίκων κι επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Αυτή η εικόνα επιμένω ότι είναι απογοητευτική τη στιγμή που πριν λίγο καιρό έγινε δωρεά στο Κέντρο Υγείας ενός νέου ασθενοφόρου από τους κατοίκους της περιοχής, το οποίο αγοράστηκε από το υστέρημα τους.
Κατανοώ τις δύσκολες οικονομικές και όχι μόνο συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο, αλλά αν δεν λάβετε άμεσα δράση σε συνεργασία με το Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, τότε σίγουρα η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη και μη αναστρέψιμη.
Κατόπιν των ανωτέρων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Τι προτίθεται να κάνει ο Υπουργός άμεσα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης πληρώματος ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Άστρους .

 

Αθήνα, 17.12.2013
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: