odisseas metanastesΤο Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Στο Νομό Αρκαδίας το 2013 και συγκεκριμένα από το μήνα Μάιο έως και το Μήνα Δεκέμβριο υλοποιήθηκαν 9 τμήματα επιπέδου Α1 και Α2 στους Δήμους Τριπόλεως , Μεγαλόπολης και Ν. Κυνουρίας τα οποία παρακολούθησαν 156 εκπαιδευόμενοι από διάφορες χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2014. Μάλιστα η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων είναι τόσο μεγάλη που ήδη είναι έτοιμα να ξεκινήσουν 8 καινούργια τμήματα σε όλο το Νομό Αρκαδίας.
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης που υλοποιείται σε όλο το Νομό Αρκαδίας, διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει :
1. Να συμπληρώσουν μια αίτηση συμμετοχής
2. Να προσκομίσουν φωτοτυπία διαβατηρίου & φωτοτυπία άδειας παραμονής.

Όσον αφορά στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζεται άδεια παραμονής

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν
Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε :
1) Στην έδρα του Κ.ΔΒ.Μ του Δήμου Τριπόλεως , ( Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , Τρίπολη τηλ. 2710-234434 & 2710 – 232524 , Καθημερινά 10:00-12:00 & 18:00 – 20:00 , Υπεύθυνος προγράμματος : Σπυρόπουλος Ηλίας )

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2014 γεμάτο υγεία και αγάπη για όλο τον κόσμο!

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: